Şemsiyeli Sokağa Rakip Sevgi Sokağı

Bir grup Manisalı esnaf, Şehzadeler Belediyesi tarafından yapılan ve büyük rağbet gören Şemsiyeli Sokağa rakip olarak Sevgi Sokağı oluşturdu. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla onlarca kalp şeklindeki balonla oluşturulan Sevgi Sokağının girişinde yine balonlardan yapılan büyük kalp figürü ise fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlarla dolup taştı.

Yayınlama: 14.02.2017
1.125
A+
A-

Manisa esnafı tatlı bir rekabet içine girdi. Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan ve büyük ilgi gören Şemsiyeli Sokaktan esinlenen Çarşı Mahallesi 6 Nolu Sokak esnafı Sevgililer Günü dolayısıyla onlarca balonla süsledikleri sokaklarına Sevgi Sokağı ismini verdi. Vatandaşların ilgisini çeken sokağa gelen renklilik esnafın da işlerinin artmasına neden oldu. Sokak önünden geçen vatandaşlar kalp figürüyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Oluşturdukları Sevgi Sokağında yıllardır kumaş üzerine esnaflık yapan Güngör Çalışır, “Şehzadeler Belediyesi Şemsiyeli Sokak diye bir sokak yaptı. Biz de balonlarla süslenen Sevgi Sokağını yaptık. Ona bir örnek olsun. İnşallah bundan sonra daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Bu sokakta 16 esnafız. Manisa’yı süsleyeceğiz” dedi.

Sokaklarını balonlarla süsleyerek bir hareketlilik getirmeye çalıştıklarını anlatan kuyumcu esnafı Osman Demirelli, “Müşterilerimizin ilgisini çeksin, buraya da sokak arasına da girsin, burada da bir kuyumcu varmış, esnaf varmış desin diye böyle bir şey yapmaya karar verdik. Gayet de güzel oldu, farklı oldu. Belediye başkanımız sokağın üstüyle ilgili bir değişiklik yapacak. İnşallah bir Şemsiyeli Sokakta buraya düşünürse bizde katkı sağlamaya varız. Daha da hareketli, daha da güzel olur inşallah” şeklinde konuştu.








Sokağı balonlarla süsleyenlerden biri olan ve sokakta kuyumculuk yapan Hasan Tarciseler ise şunları söyledi:

“Genelde 14 Şubat’ta daha fazla ilgi çeksin diye, insanlar 14 Şubat’ı hatırlasın, bir şeyler alsın diye bizde böyle balonlarla süsleyerek çarşımızı güzelleştirmek istedik. Yardımcı olduysak ne mutlu bize. Şemsiyeli Sokağa rakip olduk.”

Sokaktaki bir diğer kuyumcu esnafı Alper Erel de, “Bunu yapmamızdaki amaç 14 Şubat Sevgililer Gününe ilgiyi artırmak. Allah’a şükür de güzel oldu. İşlerden memnunuz. Geçenler selfie çektiriyor, insanlar da memnun. İşlerden de memnunuz Allah’ın izniyle. Daha da güzel olacak” ifadelerinde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.