Şimşirgilden Gençlere Tarih Dersi

Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen programda, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Yayınlama: 16.02.2018
1.138
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof Dr. Ahmet Şimşirgil’i ‘Köklere Tutunmak’ adlı buluşmalarla lise öğrencileriyle bir araya getiriyor. Öğrencilerin gerçek tarihi iyi bilmeleri, gizli kalmış gerçekleri öğrenmeleri maksadıyla düzenlenen konferansların şubat ayındaki ilk programı Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Osmanlı şehzadelerin gördükleri iyi tahsille küçük yaşta sancak yönetecek kabiliyete ulaştıklarını vurgulayan Şimşirgil, “12 yaşında Trabzon’u yöneten Şehzade Selim, 12 yaşında Manisa’yı idare eden Şehzade Mehmed birçok yabancı dili konuşuyordu. Fen ve din ilimlerinde mütehassıs olarak yetiştiler. Küçük yaşta önemli lalalardan aldıkları kaliteli eğitimler kendilerini tarihte iz bırakan padişahlara dönüştürdü. Bu yüzden geleceğimiz için eğitim çok önemli” dedi.

Lise öğrencileri ile düzenlenen ‘Köklere Tutunmak’ programının bir sonraki konferansı 28 Şubat Çarşamba günü Yeşilyayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilecek.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş