SON DAKiKA! Dünya şokta: Devlet başkanının evini basıp öldürdüler!

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin, evinde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Moise’nin ölümünün ardından taziye mesajı yayımlayan ilk ülke Türkiye oldu. Suikast ile alakalı Beyaz Saray da açıklama yaptı.

Yayınlama: 07.07.2021
2.963
A+
A-

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin evinde suikaste uğradığı açıklandı. Haiti’nin geçici Başbakanı Claude Joseph, devlet başkanı Moise’nin öldüğünü belirtti. Olayla ilgili gelen bilgilere göre; bir grup kimliği belirsiz kişi, gece saatlerinde (TSİ 05.00) Moise’in evine saldırdı. Devlet Başkanı Moise hayatını kaybederken, eşi Martine Moise saldırıdan yaralı kurtuldu. Ülkedeki yolsuzluk iddiaları sebebiyle, 2018 yılından beri süren protestolarda Moise’nin istifası isteniyordu.

“SUİKASTE UĞRAYABİLİRM” DEMİŞTİ

Bir süredir siyasi istikrarsızlığın hakim olduğu Haiti’de Moise, şubat ayında gazetecilere yaptığı açıklamada “hayatına yönelik bir girişim olduğunu” olduğunu söylemişti. Moise, “Kasım 2020’den bu yana yürütülen bir kumpasın tespit edildiğini” ve olayla ilgili 20 kişinin gözaltına alındığını belirtmişti.






TÜRKİYE’DEN TAZİYE MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter’dan yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“En son Antalya Diplomasi Forumu vesilesiyle ülkemizde ağırladığımız Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’nin kalleşçe öldürüldüğünü büyük üzüntüyle öğrendim. Huzur içinde yatsın. Ailesine ve dost Haiti halkına başsağlığı diliyorum.”

ABD’DEN AÇIKLAMA

Suikast ile alakalı Beyaz Saray’dan yapılan açıklama, yaşananların korkunç olduğu kaydedilerek, gelişmeden üzüntü duyulduğu aktarıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş