Suriyeli Ali: Afrin Gibi El Rıfat Ve Mahre De Kurtarılmayı Bekliyor

Suriyeli Abdulrezzak Ali, “PKK ve PYD katliam yaptı. TSK ve ÖSO ise insanlara yardım götürdü, o bölgeye adeta can verdi. Afrin’in çevresinde El Rıfat ve Mahre var. El Rıfat’ta 2015’te katliam oldu. Oradaki halk da Zeytin Dalı Harekatını bekliyor” dedi.

Yayınlama: 26.03.2018
1.106
A+
A-

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Bursa’nın İnegöl ilçesine yerleşen Abdulrezzak Ali, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun birlikte yürüttüğü, Afrin’in kontrol altına alınması ile devam eden Zeytin Dalı Harekatını değerlendirdi. Türkmen asıllı olan Ali, “Yaklaşık 5 yıl önce Halep’ten Türkiye’ye geldim. Önce Gaziantep’e geldim, daha sonra İnegöl’e göç ettim. Mobilya sektöründe dış ticaret ile uğraşıyorum. Genelde Arap ülkelerine mobilya ve koltuk satıyoruz. İhracat üzerine daha çok çalışıyoruz. İnegöl’de 4 yıldır yaşıyoruz ve 4 yıldır mobilya sektöründeyiz” dedi.

Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili düşüncelerini aktaran Abdulrezzak Ali, “Afrin tamamen terör bölgesi oldu. Eskiden orada Arap, Türk, Kürt, Ermeni bir çok ırktan insanlar yaşardı. PKK/PYD girince Türkmen ve Araplar’ın çoğunu çıkardı oradan. Diğerlerini ise sıkıştırdı. Bölgeye de zarar verdi. 2015’te El Rıfat’ta yaklaşık 150-200 kişiyi öldürdü, katliam yaptı. Diğer çevre köyler, çevre ilçelere zarar verdi. Burası ayrı bir devlet olsun diye çok uğraştılar. Özellikle Azez- El Rıfat bölgesi çok zarar gördü, çok şehit verildi. Zeytin Dalı Harekatı başlayınca teröristler temizlendi. Bizim o bölgede akrabalarımız var. Amcamın oğlu Özgür Suriye Ordusu’nda. Bilgiler alıyoruz. Bölgenin tamamen hayata geri döndüğünü söylüyorlar. PKK/PYD oradayken mescitleri bile kapattılar. Su yoktu, elektrik yoktu. Teröristlere destek verenlere her şey vardı. Geri kalanları ise sıkıştırmışlardı. Allah’a şükür şu anda hayat geri dönmeye başladı. TSK ve ÖSO oraya girince evler yıkılmadı. Mahallelerde insanlara yardım götürdüler. Orada sivil hassasiyeti üst seviyedeydi. Çalınan arabalar, motorları sivile geri verdiler. Girerken yardım götürüldü ve güven sağlandı. Türkiye o bölgeye adeta can verdi. Biliyorsunuz Afrin’in çevresinde El Rıfat ve Mahre var. El Rıfat’ta 2015’te katliam oldu. Oradaki halk da Zeytin Dalı Harekatını bekliyor. Şu an oraya girilmedi, inşallah girilecek. Bölgede yaşayan halk operasyon istiyor. Menbiç, Kamışlı ve Ayn-el Arap’ta yaşayan halk harekâtı bekliyor. Görüyorsunuz, halkın sevmediği bir harekât olsa kaçar. Zeytin Dalı Harekâtı’nda herkes Afrin’e geri döndü” diye konuştu.

Ali, “Savaş daha devam edecek. Bizim umudumuz sadece Afrin ve Münbiç’te değil. İnşallah sıra İdlip’e de gelir. Türkiye’nin desteği ile tüm Suriye’nin temizlenmesini bekliyoruz. Biz İdlip’teki arkadaşlarımız ile de görüşüyoruz, sosyal medyada da görüyoruz. İdlip halkı bir an önce olsun bizde katılalım diyorlar. Herkes Türkiye’yi sevdiği için halk yeni bir hareket bekliyor. İnşallah bu tür operasyonlar devam eder. Cenab-ı Allah Türk devletine ve askerine yardım etsin” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş