Tarihi Çarşıda Esnaf, Mehmetçik İçin Dua Etti

Tarihi Koza Han’da çarşı esnafı, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için dua etti.

Yayınlama: 02.03.2018
1.072
A+
A-

Bursa’nın tarihi kapalı çarşı esnafı, Afrin’de kahramanca savaşan Mehmetçik için topluca dua etti. Tarihi Koza Han önünde toplanan yüzlerce kapalı çarşı esnafı yapılan dualara hep birlikte ’amin’ dedi.

Mehmetçiğin zafer kazanması için edilen dualara çarşıya alışverişe gelen vatandaşlar da katıldı. Çarşı esnafının her zaman devletinin yanında olduğunu ifade eden Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, “Çarşı esnafı kültüründe; devletin, milletin ve huzurun bekası söz konusu olduğu zaman tereddütsüz devletin yanında olmuştur. Mazide olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde olmuştur. Ahi kültüründe nasıl ki Bursa’nın fethinde, İstanbul’un fethinde seferlerde çarşı esnafı devletinin, ordusunun yanında ise yine Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Kıbrıs Harekatı’nda, 15 Temmuz’da ve Afrin’de de çarşı esnafımız tam destek vermektedir” dedi.

Gerektiğinde koşa koşa savaşın içine girecek kadar da cesur olduklarını belirten Özyıldırım, “Çarşımızın, esnafının bu kıymetli düşüncesi ahi kültüründen gelen fütüvvet anlayışının bir örneğidir. Bu münasebetle ben, önce akşam bizi acıya boğan, Mehmetçiğimizin şehadeti nedeniyle onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ailelerine, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş