Tarihî Han Esnafı Duayla İş Başı Yapıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 yıl önce çıkan yangında küle dönen ve uzun süren restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılan 200 yıllık Cafer Paşa Beylik Hanı’nda esnaf duası geleneği tekrar yaşatılmaya başlandı.

Yayınlama: 02.01.2018
940
A+
A-

Tamamı kadın işletmecilerden oluşan 38 işyeri ile yeniden hizmete giren tarihi çarşıda pazartesi günleri öğlen namazını müteakip okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş tarafından esnaf duası yapılıyor. Osmanlı’daki esnaf duası geleneğini İnegöl’de tekrar canlandırmak isteyen esnaflar, tarihi yapıların korunmasının yanı sıra örf, adet ve geleneklerin bu şekilde yaşatılması gerektiğini ifade ettiler.

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar, “Hanımızda her hafta pazartesi günü öğle namazını müteakip Kur’an’ı Kerim okunup dua edilecek. Bu bizim çok hoşumuza gitti. Hafta başında huzurlu bir şekilde, duayla işlerimize başlıyoruz. Maneviyatı yüksek ve tarihi bir yer olmasına rağmen hanım isme tam anlamıyla duyulmadı. İnsanlarımız daha buranın faaliyete geçtiğini bilmiyorlar. Hanımızın Hanımlar Çarşısı olarak reklama ihtiyacı var. İnsanlarımız buraya ilgi gösterirseler, ilçemiz nezih ve güzel bir yer kazanmış olacak. Çünkü burada A’dan Z’ye her şey var. İnsanlarımızın gönül rahatlığıyla buradan istedikleri şeyi alabilirler. Ayakkabıcımız, kumaşçımız, terzimiz, tuhafiyecimiz, hattatımız, bijuteri, hediyelik eşyalar, iç çamaşırı, bebek giyim, eşarp satışı yapılan dükkanlar ve üst katta da çoğunlukla butikler var. Herkese hitap eden çok güzel bir çarşı. İlçe halkımızı çarşımıza davet ediyoruz. İlerleyen günlerde çarşımızın İnegöl’ün gözbebeği olacağını düşünüyoruz. Buraya geldiklerinde maneviyat ve huzur hissedecekler” dedi.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş