Tıp Öğrencilerinden Köyde Sağlık Taraması

BURSA (İHA) – Bursa Uludağ Üniversitesinde öğrenim gören 120 tıp öğrencisi, İznik ilçesi Müşküle köyünde yüzlerce vatandaşı sağlık taramasından geçirdi.

Yayınlama: 08.10.2017
1.190
A+
A-

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu üyesi 120 öğrenci, İznik’in Müşküle köyünde sağlık taraması yaptı. Farklı branşlarda 10 doktorun da katıldığı tarama iki gün sürdü. Köy okulunun bahçesine kurulan sağlık çadırında köy halkı tek tek ücretsiz muayene edildi.

Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu Başkanı Barış Yıldız, “Bu yıl 19’uncusu olan etkinliğimizi Müşküle köyünde gerçekleştirdik. 1’inci sınıftan 6’ıncı sınıfa kadar tüm tıp fakültesi öğrencileri, pratisyen, asistan, uzman doktorlar ve bir profesör hocamız ile birlikte önce saha çalışması yapıyoruz. Ardından ateş, nabız ve şeker ölçümü gerçekleştiriyoruz. EKG ve röntgen çekiyoruz. Hastaların teşhislerini koyduktan sonra sponsorlar aracılığı ile elde ettiğimiz ilaçları yine ücretsiz olarak veriyoruz. Ardından köy genelinde sağlıklı yaşam anketleri yapıyoruz. Çocuklara ağız sağlığı eğitimi ve ücretsiz diş macunu ve fırçası dağıtımı yapıyoruz. Bu yıl etkinliğimizin ilkini Müşküle köyünde gerçekleştirdik. Mayıs ayında da 2’incisini yapacağız” dedi.

Yıldız, “Köylerde genellikle baktığımızda çalışan insanlar oldukları için romatizmal hastalıklar daha yüksek. Bunu sigara nedeniyle KOAH takip ediyor. Üst solunum yollarında enfeksiyonlar çok” diye konuştu.






Sağlık ve Etik Düşünce Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Yeşim Uncu ise, “Uludağ Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri ile hep birlikte Bursa’da 19 yıldır devam eden bir proje. Nesilden nesle geçen bu bilinçle birlikte sağlık hizmetinin ulaşmadığı köylere gidiyoruz. Buralarda sağlık çadırı kuruyoruz. İhtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunuyoruz, hem de sağlıklı olmakla ilgili bilinçlendirme yapıyoruz. Bu proje bir düşünce topluluğuna ait. Onlar gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş