Tübitak Proje Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen “11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Bursa bölgesi ödül töreni Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) yapıldı.

Yayınlama: 20.04.2017
955
A+
A-

UÜ Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Rektör Yusuf Ulcay, yarışma sonucunda ödül alan çocuklar kadar, ödül alamayanların da kazançlı olduğunu söyledi. Çocukların eğitim hayatı boyunca mutlaka bir takım başarılar elde edeceklerini hatırlatan Rektör Yusuf Ulcay, “Burada dereceye giremeyenler kaybettiklerini düşünmesin. Buraya kadar gelen toplam 50 öğrencimizin de çok başarılı olduğuna inanıyorum. Böylesi önemli bir yarışmaya katılmak bile onların sahip olduğu özgüvenin göstergesidir. Türkiye’nin böyle öğrencilere ihtiyacı var. Ülkemizin bir yerlere gelebilmesi adına düşünen, tasarlayan ve üreten gençlere ihtiyacımız var. TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu yarışma da gerçekten büyük önem taşımaktadır. Ödül alan veya alamayan herkesi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Proje Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan ise, “Bu benim eserim fikri ile il milli eğitim müdürlükleri tarafından organize edilen bu yarışmayı TÜBİTAK tarafından Uludağ Üniversitesi’nde yapmanın ve organize etmenin heyecanını yaşadık. TÜBİTAK ortaokul öğrencilerinin fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi temel bilim alanlarında araştırmaya teşvik etmek ve proje hazırlama kültürünü oluşturmak amacıyla bu yarışmayı düzenliyor. Yarışmaya 12 bölgeden 7 bin 905 proje başvurusu olmuştur. Bursa bölgesini kapsayan Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya ve Yalova illerinden toplam 322 proje başvurusu yapıldı. Bu projeler online olarak gerçekleştirildi. Jüri üyesi tarafından titizlikle değerlendirilen projelerden 50 tanesi Uludağ Üniversitesi’ndeki sergiye davet edildi. 3 günlük sergi süresi boyunca jüri tarafından Eskişehir’de yapılacak olan büyük final yarışması için 8 finalist proje belirlendi. Ayrıca diğer alanlarda ikinci ve üçüncüler de belirlenmiştir” diye konuştu.

Öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi. Birincilik ödülünü kazanan öğrenciler, Eskişehir’de gerçekleştirilecek olan final töreninde yarışmaya hak kazandı.






Yarışmada birinci seçilen öğrencilerin isimleri ve dereceye girdikleri kategoriler şu şekilde açıklandı: Ceylin Afacan – Suat Melis Kundakçı (Biyoloji), İbrahim Faruk Ceylan – Ceren Macit (Fizik), Zeren Kılıç (Kimya), Halil İbrahim Kanpak – Azra Giray – Pelinsu Topaloğlu – Serda Aydemir (Matematik).



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş