Türk kara sularının yakınında büyük tahrik:BAE Girit’e savaş uçaklarını gönderdi

Yunanistan, Türkiye’ye yönelik kışkırtıcı adımlarına bir yenisini daha ekledi. BAE ile ortak tatbikat yapılacağı açıklamasının sonrasında, Abu Dabi yönetimine ait F-16 savaş uçakları Yunanistan’ın Girit adasına konuşlandırıldı.

Yayınlama: 28.08.2020
1.136
A+
A-

Doğu Akdeniz’deki Yunanistan provakasyonunn son parçası BAE oldu. Türkiye’Nin bulunduğu her sahada dumana tutumunu açıkça sergilemekten geri kalmayan Abu Dabi yönetimi, Yunanistan’ın Girit Adasına F-16 Blok 60 tipi savaş uçaklarını gönderdi.

UÇAKLAR KONUŞLANDIRILDI
Birleşik Arap Emirlikleri Girit’e Yunan ordusuyla ortak eğitim için F-16 Blok 60 tipi savaş uçaklarını gönderdi. Girit’te bulunan Suda üssünde konuşlanan BAE savaş uçaklarının görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Daha önce Yunanistan Savunma Bakanı Konstantinos Floros’un BAE’li mevkidaşı Korgeneral Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi ile geçtiğimiz perşembe günü görüşmüş, Türkiye’ye karşı ortak tatbikat düzenleme konusunda mutabık kalınmıştı.






TÜRKİYE DÜŞMANLARINDAN ORTAK TATBİKAT

Yunan medyasında, Yunanistan Genelkurmay Başkanı’nın BAE dışında Mısırlı mevkidaşıyla da görüştüğü, Ege, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle, üç ülke arasında ortak tatbikat yapılması konusunda karar aldıklarını iddia etti.

Girit Adası açıklarında daha önce de pek çok tatbikat düzenlenmiş, Türkiye’ye yönelik tahrik edici adımlar atılmıştı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş