Türk medyasında tarihe geçen rekor! Bu rakama ilk kez ulaşıldı

B2Press tarafından gerçekleştirilen ‘Dijital Basın Raporu 2020’ adlı araştırmanın sonuçları yayınlandı. COVID-19, günde ortalama 40 bin haberle dijital basın tarihinin rekorunu kırdı. Dijital basında haberlere konu olan siyasilere bakıldığında Başkan Erdoğan ilk sırada yer alırken, pandemi açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini üzerinde toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci sırada yer aldı.

Yayınlama: 17.12.2020
580
A+
A-

B2Press tarafından gerçekleştirilen, 1 Ocak – 15 Aralık 2020 tarihleri arasında Türkiye’de faaliyet gösteren 24.782 haber sitesinde yayınlanan 49,4 milyon haber, belirlenen anahtar sözcüklere uygun olarak incelenen araştırmada, dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı.

DİJİTAL MEDYADA TARİHİ REKOR



Tüm dünya için oldukça zor bir yıl geride kalırken, Türkiye’nin birinci gündemi yeni tip koronavirüs (COVID-19) oldu. COVID-19 pandemisiyle ilgili günde ortalama 40 bin haberle dijital basın tarihinin rekoru kırıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN ZİRVEDE!



Dijital basında haberlere konu olan siyasilere bakıldığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada yer alırken, pandemi açıklamalarıyla kamuoyunun dikkatini üzerinde toplayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci sırada yer aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Berat Albayrak istifa haberleriyle öne çıkarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu en çok haber olan ilk 5 siyasi arasında yer aldı.






DÜNYA GENELİNDE TRUMP ZİRVEDE!



Dijital basında en çok adı geçen yabancı liderlerde ilk sırada, yıl boyunca sansasyonel açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Donald Trump yer aldı. İslam karşıtı söylemleri ve Doğu Akdeniz açıklamalarıyla Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ikinci, ABD seçimlerinin galibi Joe Biden ise üçüncü sırada yer aldı. Özellikle Suriye ile ilgili konularda yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Vladimir Putin dördüncü sırayı alırken Almanya Şansölyesi Angela Merkel beşinci oldu.

EN FAZLA İLGİ GÖREN DOKTOR MEHMET CEYHAN OLDU



COVID-19 pandemisi pek çok alanda bilinmezliğe neden olurken virüse dair detaylar, salgından korunma yolları ve aşı konusundaki açıklamalar özellikle hekimlerin basında görünür olmasını sağladı. Bilim Kurulu üyeleri olmamasına rağmen dijital basında açıklamalarına en fazla yer verilen isim Mehmet Ceyhan oldu. İkinci ve üçüncü sırada Bilim Kurulu üyeleri Tevfik Özlü ve Ateş Kara yer aldı. Bu süreçte dijital basında bilim kurulu referans olarak görülürken, 37 Bilim Kurulu üyesi hekim 130 bin haberde görüş bildirdi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EN ÇOK HABER OLAN SOSYAL KONU OLDU



2020 yılında sosyal konular da dijital basında geniş yer buldu. Her biri toplumda infial yaratan kadın cinayetleri ilk sırada yer alırken, bunun sonucu olarak çokça gündem olan İstanbul Sözleşmesi ikinci sırada yer aldı. SMA hastalığı, Hayvan Hakları Yasası ve iklim krizi ise dijital basında yer alan diğer önemli konular oldu.

 

KAYNAK: HABER7
 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş