Uludağ Üniversitesinden Bilimsel Araştırmaya 39 Milyon Tl

Uludağ Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında akademisyenlerinin yaptığı projelere 2 buçuk yıl içerisinde 39 milyon TL verdi.

Yayınlama: 09.08.2017
852
A+
A-

“Bilimden üretime, üretimden ekonomiye” sloganıyla Türkiye’nin 3. nesil üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Uludağ Üniversitesi, bu doğrultuda akademisyenlerini desteklemeye devam ediyor. 2015 ve 2016 yılları arasında 331 projeye 21 milyon TL’lik bir kaynak aktardıklarını söyleyen Rektör Yusuf Ulcay, “Göreve ilk geldiğimiz gün Uludağ Üniversitesi’nin üreten ve ekonomiye katkı sağlayan bir üniversite olacağını söylemiştik. 2015 yılı içerisinde BAP yönergemizi değiştirerek yılda iki kez yapılan toplantı kuralını ayda bir kez yapılacak şeklinde değiştirdik. Bütün akademisyenlerimize proje üretmeleri konusunda çağrılar yaptık ve bu projelerin en iyi şekilde desteklenmesi için kaynaklar oluşturduk. Sadece 2015 yılında 188 projeye 10 milyon 508 bin TL kaynak aktardık. Yapılan değişiklikler sayesinde akademisyenlerimiz de daha kaliteli işlere imza atmaya başladılar. 2016 yılında ise 143 projeye 11 milyon 579 bin 705 TL destek sağladık. Bu yıl da şimdiye kadar 61 projeye verdiğimiz destek 17 milyon TL’ye ulaştı.2 buçuk yıl içerisinde toplam 39 milyon TL’lik bir kaynağımızı bilimsel araştırmaya ayırmış olduk. Gerek sanayicilerimiz ile ortak yapılan projelerle gerekse de akademisyenlerimizin üreteceği projeler sayesinde Uludağ Üniversitesi;bilime, üretime ve ekonomiye önemli katkılar sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi olarak bilim insanı yetiştirme ve geliştirme konusunda da önemli destekler sağladıklarını işaret eden Rektör Yusuf Ulcay, akademisyenlere verdikleri makale basım ve kongre katılım desteklerini de büyük oranda arttıklarını açıkladı. 2015 yılında 169 akademisyenin kongrelere katılım için başvuruda bulunduğunu söyleyen Rektör Ulcay, 2017 yılının ilk altı ayı için bu rakamın katlanarak 399’a çıktığına işaret etti. Ulcay açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Akademisyenlerimizin kendilerini geliştirmeleri adına her türlü desteği en başından itibaren vermeye özen gösteriyoruz. Bu kapsamında 2 buçuk yıl içerisinde 136 akademisyene makale basım desteği verdik. Yine 2 buçuk yıl içerisinde 941 akademisyenimizin yayın olmaksızın kongre katılım başvurusunu, 145 akademisyenimizin de yayınla kongre katılım başvurusunu destekledik. Bu destekler için akademisyenlerimize toplam 3 milyon TL’ye yakın kaynak ayırdık. Önümüzdeki dönemde aynı anlayış ile devam edeceğiz. Uludağ Üniversitesi bilimin öncüsü ve destekçisi olmak için çalışmalarını aralıksız yürütecektir” şeklinde konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.