Uluslararası Bursa Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali Başlıyor

Bursa Devlet Tiyatrosu’nun 5’incisini düzenlediği Uluslararası Bursa Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali başlıyor.

Yayınlama: 01.03.2018
1.047
A+
A-

Bursa Devlet Tiyatrosu olarak bu yıl beşincisini düzenlenecek olan Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. 2013 yılından bu yana her yıl Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu’nda düzenlenen festivale bu yıl Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Yunanistan, Arnavutluk, Bosna- Hersek ve Van-İzmir Devlet Tiyatroları katılacak. Festival 8 Mart’ta başlayıp, 18 gün boyunca devam edecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü-Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, 2013 yılında, sanat yönetmeni ve müdür olarak görev yaptığım dönemde başlayan festivalin, bu kadar kısa sürede Türkiye’nin en prestijli buluşmalarından birine dönüşmesi şahsım ve Ahmet Vefik Paşa ailesi adına gurur verici. O gün yani 2013 yılının 8 Mart gecesi, açılış töreninde ‘dünya döndükçe sürmesini’ dilediğim bu festivalin Bursa’da yapılması tesadüf ya da sıradan bir tercih değil. Balkanlar Türkiye’nin geçmişi, Bursa ise Balkanların geleceğidir. İki coğrafi bölge olmaktan çok daha fazlası Bursa ve Balkanlar, et ve tırnak, kalbin iki yarısı. Ve ikisini birbirine bağlayacak en sağlam, en güçlü köprülerden biri de tiyatro” dedi.

Festivalin şehrimizi 18 gün boyunca koskoca bir oyun sahnesine çevireceğini vurgulayan, Bayraktutan, “Sayısız unvana sahip Bursa’mızın apoletleri arasına bir de sanat şehrini eklemesinde bu festivalin bir nebze katkısı olursa ne mutlu bizlere. Uluslararası Bursa Balkan Ülkeleri Festivali 8 Mart Perşembe günü saat 15.00’de, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde birbirinden renkli gösterilerle başlayacak. Bursa’nın yerel gösteri ve müzik grupları Heykel önünü resmi açılışa yani saat 20.00’ye kadar tam bir karnaval alanına çevirecek” ifadelerini kullandı.






Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu, Osmangazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Bursa Sanat Tiyatrosu, Ewa Diyaroğlu Bale ve Dans Okulu, Nilüfer Dans Atölyeleri Tango Topluluğu, Tarihi Bursa Mehter Takımı ve Bursa Yaşam Rol Tiyatrosu’nun performanslar sergileyeceğini belirten Bayraktutan, “İlgi göreceğine inandığımız performanslarına Sihirbaz Apturi illüzyonlarıyla, Gökçe Kurt Balkan masallarıyla, AVP müzisyenleri tiyatro şarkılarıyla, Hüseyin Mutlu da Balkan ezgilerini seslendireceği akordeonuyla renk katacak. Festivalimizin açılışını Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu Shakespeare’in Otello’su ile yapacak. Diğer ülkeler ve oyunları ise şöyle; Bulgaristan: Öpücük, Kosova: Kosovatrans, Romanya: Benim, Annabel!, Van-İzmir Devlet Tiyatrosu: Elveda Saraybosna, Sırbistan: Maestro, Makedonya: Sarı Köpek, Bosna-Hersek: Damarlarımızdaki Un, Yunanistan: Koltuk Değnekleri, Arnavutluk: Tartuffe, Romanya: Bizim Şehrimiz.”

Oda tiyatrosunda çocuklar için de oyunlar oynanacağını belirten Bayraktutan, “Küçük seyircilerimiz için de Oda Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarımız olacak. Bulgaristan Bravo Franklin ve Ormandaki Eğlence oyunları ile Bursa Gölge Tiyatrosu da Sihirli Ağaç ile çocukların karşısına çıkacak. Her oyun iki akşam üst üste sahnelenecek ve yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirileri sahnenin üstünde ve iki yanındaki ekranlara yansıyacak. Festival boyunca üç de atölye çalışması olacak. Romanya’dan Profesyonel Kukla Oynatımı, Yunanistan’dan Sözsüz Tiyatro ve Türkiye’den Karagöz Tasvir Yapımı” diyerek sözlerini noktaladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş