Ünal Mudanyadaki Yanlışları Anlattı

AK Parti İlçe Başkanı Murat Ünal, CHP’li Mudanya Belediyesi’nin 4 yıldır tabela ve reklam belediyeciliğinden ileri gidemediğini söyledi.

Yayınlama: 06.03.2018
1.066
A+
A-

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın AK Parti zamanında yapılan eserleri ve projeleri kendi yapmış gibi gösterdiğini ifade eden Ünal, yüzyılın projesi olarak ortaya konulan Yıldıztepe projesinin yüzyılın yalanına döndüğünü savundu. Türkyılmaz’ın 4 yıllık görev süresini tamamladığını ve geri bakıldığında elle tutulur, gözle görülür bir hizmetinin olmadığını dile getiren Ünal, Mudanya Belediyesi’nin son 4 yılda sınıfta kaldığını söyledi.

Ünal, 4 yıldır kendisine bir şeyler yapabilmesi için zaman tanıyarak ses çıkarmadıklarını anlatan Ünal, “Mudanya Belediyesi bu dönem 3 ödül aldı. Bunların ikisi bizin dönemimizde hazırlanan projeler. İlki Taş Mektep. Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan döneminde projelendirilen bir eser olup, kendisine bir teşekkür bile etmemiştir. Bu iş için süreli bir milyon lira ödenek çıkmıştı. Bir an önce ihaleye çıkın, para geri gitmesin diye ikaz ettik. Süratle ihale edildi. Hızlı hareket edilirse bu projeye 4 milyon 500 bin lira daha ödenek gelebilir. İkincisi ise yine bizim projelendirdiğimiz 12 Eylül Caddesi cephe sağlıklaştırma projesidir” dedi.

“Mudanya böyle yönetilemez”








Belediye Başkanı Hyari Türkyılmaz’ın göreve geldiği andan itibaren toplumun bütün kesimleri ve STK’larla kavgaya tutuştuğunu ve belediyenin artık bu şekilde yönetilmesinin imkanının kalmadığını anlatan Ünal, Türkyılmaz’ın Büyükşehir’le de sürekli kavga ettiğini, şehrin bakımsız bırakıldığını vurguladı.

Türkyılmaz’ın 100 yılın projesi diye kamuoyuna maketler ve görsellerle 1,5 yıl önce paylaştığı projenin yüzyılın yalanına dönüştüğünü kaydeden Ünal, başkanın gerçekleri söylemediğini bu bölgeyle ilgili gereken izinlerin dahi alınmadığını kaydetti. Yıldıztepe’de 1.5 yıldır sadece hafriyatın bir yandan bir öbür yana taşındığını dile getiren Ünal, son bir yılda bu projenin yapılmasının mümkün olmadığını, projenin diğerleri gibi tabelada, bilbordlarda kalacak bir maketten ibaret olduğunu kaydetti.

Türkyılmaz’ın geçen ay iki başkan yardımcısına istifa ettirdiğini ve bunların yerine meclis üyelerinden başkan yardımcılığı yapmayı kabul eden bir üye bulamadığını anlatan Ünal, Mudanya’da zeytinliklerin müteahhitler eliyle yok edildiğini ancak bunu görmeyen Türkyılmaz’ın 110 bin zeytin ağacını sulayacak gölet yatırımını 6 aydır engellediğini kaydetti.

Devlet kurumlarına karşı da Türkyılmaz’ın olumsuz tavır sergilediğini ve geçen dönem yapılan öğretmenevini tahliye etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini anlatan Ünal, bir kamu kurumunun bin lira tutarındaki kirasını ödemekten imtina eden Türkyılmaz’ın avukatlarına yüz birlerce lira para ödediğinin altını çizdi.

Mudanya’da kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını ve günü geldiğinde bunların hesabının sorulacağını dile getiren Ünal, Mudanya Belediye Başkanlığı adaylığının sorulması üzerine de “AK Parti’de görev istenmez verilir” ilkesini hatırlattı.

Genel merkezin kendisine görev vermesi durumunda Mudanya için yapacaklarının olduğunu, hayallerinin olduğunu ifade eden Ünal, 2019’de Mudanya’yı AK Parti belediyeciliği ile buluşturacaklarını sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.