Yangından Kaçan Tavuklar Ağaca Çıktı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir evin samanlığında gece saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucunda bitişiğindeki evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında 8 tavuk telef olurken, yangından kaçan tavuk ve horozların bir ağaca çıktıkları görüldü. Samanlar arasında kuluçkaya yatan bir tavuğun ise yangına rağmen kuluçkadan kalkmaması dikkat çekti.

Yayınlama: 02.06.2017
953
A+
A-

Edinilen bilgiye göre, Kurşunlu Mahallesi Zerafet çıkmazındaki Ali Obuz’a ait küçükbaş ve kanatlı hayvanların bulunduğu samanlıkta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Samanlığın alev aldığını gören Ali Obuz’un eşi Birgül Obuz, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Birgül Obuz’un çığlıklarını duyan mahalle sakinleri, çeşmeye bağladıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştılar.

Hayvan kurtarma operasyonu

Kısa sürede yangın yerine ulaşan İnegöl itfaiye ekipleri, bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da samanlıkta bulunan kanatlı ve küçükbaş hayvanları kurtarmak için mücadele verdi. Yoğun uğraşlara rağmen 8 tavuk yangında telef oldu.








Ağaca çıktılar

Yangın söndürme çalışmaları sırasında 6 adet küçükbaş hayvan ile 12 adet kanatlı hayvan kurtarıldı. Yangından kaçan kanatlı hayvanları arama çalışmalarına başlayan mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Samanlıkta bulunan 30 adet kanatlı hayvandan telef olmayanları bulmak için her yere bakan mahalle sakinleri, ağaçtan gelen sese yöneldiler. Kayıp olan 10 kanatlı hayvan ağacın dalları arasında bulundu.

Yumurtalarını bırakmadı

Samanlar arasında kuluçkaya yatan tavuğun yangına rağmen kuluçkadan kalkmaması dikkat çekti. Yangın sonucunda samanlık kullanılamaz hale gelirken, ev sahibi Ali Obuz’un eşi Birgül Obuz, samanlıkta bulunan süt sağma makinesi, 250 balya saman, salça makinesinin yandığını söyleyerek gözyaşları döktü.

Yangının kesin çıkış sebebi araştırılıyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.