Yıldırım Kentsel Dönüşümle Geleceğe Taşınıyor

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Platformu Derneği tarafından düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

Yayınlama: 01.11.2017
1.082
A+
A-

Bursa Platformu Derneği tarafından düzenlenen ‘Kaliteli Kentsel Dönüşüm ve Yıldırım’daki Uygulamalar Forumu’na katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşüm çalışmalarını ve vizyon projelerini anlatan bir sunum yaptı. Edebali, bu projelerle Yıldırım’ı geleceğe taşıyacaklarını söyledi. İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşların rızasına ve uygun hayat alanlarına göre planlayarak başarıyı yakalayacaklarını aktaran Edebali, “Asıl maksadımız insanların mağdur olmayacağı, güvenli ve modern konutlarda yaşayacağı bir dönüşüm hamlesini gerçekleştirmek. Kentsel dönüşüm hamlemizdeki en önemli parametrelerimizden birisi tasarım standartlarımız. Batıyı veya bize yabancı bir mimari tasarımı taklit etmiyoruz. Kadim medeniyetimizden esinlenerek tamamen tarihi ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla; kimlikli, şahsiyetli, özellikli projeler üretiyoruz” dedi.

Osmanlı şehirciliği ve mimarisinin temellerinin Yıldırım’da atıldığını belirten Edebali, “Kadim medeniyetimizden güç ve referans alarak başlattığımız ve ilçenin yüzde 33’nü kapsayan, aynı zamanda Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm hamlesi ile geleceğin modern ve güvenli şehrini inşa ediyoruz. Yıldırım’ın yıllardır, plansız ve çarpık yapılaşmayla anılmasına son vermek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizde devam ettirdiğimiz kentsel dönüşümde fiziki dönüşümün yanı sıra mekân ve sosyal değişimi birlikte yürütüyoruz. Böylece ilçemiz bir taraftan planlı bir şehir haline dönüşürken diğer taraftan da kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin merkezi haline geliyor” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın çehresini değiştirerek çağ atlatacak vizyon projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edebali, “Ülkemizde bir ilk olacak Bursa’nın en büyük yatırımlarından birisi Sular Vadisi ve Doğa Parkı’nın yapımına başladık. Bünyesinde 5 bin kişilik kapalı spor salonu bulunacakTürkiye’nin en büyük spor kompleksimizin inşasına başladık ve 2017 yılı içerisinde hizmete geçirmiş olacağız. Engelsiz Yaşam Merkezi, Molla Yegan Kültür Merkezi, Değirmenönü-Karapınar Meydan ve Yıldırım Bayezid Gençlik Merkezi, Vatan Mahallesi Çelebi Mehmed Gençlik Merkezi, Değirmenlikızık Osmanlı Mahallesi,Vişne Han Kapalı Çarşısı, Millet, Piremir,ve Mimarsinan-Güllük kapalı pazar yerleri ile ilçemizin kültürel ve sosyal hayatına değerler katacağız” diyerek sözlerini tamamladı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.