Yıldırımda Kaçak Yapılarla Mücadele Sürüyor

Yıldırım Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirdiği kaçak yapı sayısı 2017’de 51’e ulaşırken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaçak yapılaşmayla mücadeleye kararlıkla devam edeceklerini vurguladı.

Yayınlama: 28.09.2017
1.011
A+
A-

Yıldırım Belediyesi’nin ilçedeki kaçak yapılarla mücadelesi sürüyor. Yıldırım Belediyesi ekiplerinin tespit ederek yıkımını gerçekleştirdiği kaçak yapı sayısı 2017’de 51’e yükseldi. Geçmiş yıllarda plansız ve kaçak yapılaşma sonucunda ilçenin kangreni haline gelen sorun hakkında kesinlikle taviz vermediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’da artık böyle bir yapılaşmaya yer yok. İlçemiz, başlattığımız kentsel dönüşüm hamleleri öncülüğünde güvenli konutları, sosyal donatı alanları ve geniş yollarıyla örnek bir şehir olma hedefine emin adımlarla ilerliyor” dedi.

Türkiye’nin en kapsamlı örnek kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım’ı modern bir şehir haline getirmeye başladıklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Deprem gerçeğini göz önünde tutarak önlemlerimizi almak zorundayız. İnsanlarımızın güvenilir olmayan evler inşa etmesine göz yumamayız. Güvenli konutlarda yaşamak vatandaşlarımızın temel haklarındandır. Bu anlayış doğrultusunda bir taraftan güvenli konutlar inşa ederken diğer taraftan da şehir estetiğine uygun modern bir Yıldırım inşa ediyoruz. Temel dayanağımız Yıldırımlılardan isteğimiz bu konuda hassas olmaları. Vatandaşlarımızdan temel isteğimiz bu konuda hassas olmaları ve göz göre göre ileride büyük acılar yaşanmaması adına kaçak inşaattan uzak durmalarıdır” ifadelerini kullandı.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.