Zabıtadan Taviz Yok

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşlara rahatsızlık veren unsurlara göz açtırmıyor.

Yayınlama: 08.09.2017
841
A+
A-

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı ile huzur ve refahı korumak için çalışmalarına gece gündüz devam ediyor. İlçe genelinde denetimlerin aralıksız sürdüğünü dile getiren yetkililer, vatandaşların gördükleri olumsuzlukları kendilerine anında bildirmeleri durumunda gereken işlemlerin yapılacağını ifade etti. Yetkililer, vatandaşlardan parklarda ve semt pazarlarında gezerken çevreye karşı daha dikkatli olmaları ve gördükleri olumsuzluklar karşısında zabıta görevlilerine ulaşmalarını istedi.

Osmangazi’de ruhsatsız işyeri, kaçak yapılaşma ve halkın sağlığı ile oynanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altının çizen Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bu çerçevede titizlikle çalıştıklarını belirtti. Başkan Dündar, “Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Zabıta Müdürlüğümüz’e bağlı ekipler, başta gıda olmak üzere tüm işletmelere yönelik ruhsat, üretim izin belgesi, gıda sağlığı ve hijyen gibi konularda her gün düzenli şekilde denetim gerçekleştirmekte. Yapılan denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden yada hileli ürün sattığı belirlenen işletme ve sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler anında yapılmakta. Buradan, gıda başta olmak üzere her türlü imalat ve satış yapan esnaf ve vatandaşımızı kaçak ve hileli mal üretip satmamaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum. Halkımızdan da bu tür kişi ya da işletmeleri bize bildirmelerini istiyorum” dedi.

Dündar, “Zabıta ekiplerimiz tarafından planlı denetimler kapsamında, 2017 yılının ilk 8 ayı içerisinde pazar alanlarında 4 bin 509 kez, iş yerlerinde 9 bin 340, mahalleler taranarak sokak bazlı ise 5 bin 980 kez denetim yapıldı. Yine aynı dönemdeki verilere göre ruhsatsız iş yeri işletenlerden dilencilere, yaya yolları ve kaldırımlarını işgal edenlerden seyyar satıcılara kadar toplam 4 bin 17 kişiye yasal işlem uygulandı. Yıkım ve tahliye çalışmalarına ilişkin de toplam 712 kez işlem uygulandı. Bu çalışmalarından dolayı zabıta ekiplerimizi kutluyor, daha yaşanabilir bir Osmangazi için çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.