Zabıtadan Yaka Kameralı Şeffaf Denetim

Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıtaları artık yaka kameraları ile denetim yapacak.

Yayınlama: 06.03.2017
1.123
A+
A-

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından zabıta memurlarına kaliteli ses ve görüntü kaydı yapan yaka kameraları dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, bundan böyle yaka kameraları aracılığıyla yaptıkları rutin denetimleri ve operasyonları kayıt altına alacak. Zabıta ile vatandaş arasındaki iletişimin daha sağlıklı hale geleceği düşünülen uygulama sayesinde, denetim ve uygulamalar sırasında zabıta memurları ile vatandaşlar arasında yaşanan sorunların ihtilaf ve şikâyetlerin engellenmesi hedefleniyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili personellere dağıtılan toplam 8 adet yaka kamerası ses, fotoğraf ve geniş açı HD görüntü kaydı yapabilme özelliğinin yanı sıra 240 dakika aralıksız kayıt alabiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Zabıta arkadaşlarımız görevleri esnasında birçok zorlukla karşılaşıyor. Uygulama ile zabıta ekiplerinin denetimleri kayıt altına alınarak, öncelikle memur-vatandaş ilişkilerinin kontrol edilmesi, iddiaların ve şikâyetlerin, denetim sırasında yaşanan gerginlik, hakaret ve istenmeyen durumların engellenmesi ve yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. Kameralar esenlik hizmetleri, trafik denetimleri, çevre ve diğer planlı işyeri denetimlerine yönelik olarak her türlü görevde kullanılacaktır. Böylelikle davranışları karşılıklı olarak kontrol altına alıp, denetim ve işlemlerin nezaket kuralları içerisinde gerçekleşmesini sağlayacağız. Uygulama ile personelimizin denetimini de yapılacağı ve kanıt olarak kullanılacak kayıtlarla haksız itirazların önüne de geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Kayıtlar silinemiyor








Görüntü ve ses kaydı için kullanılacak olan kameralar, göreve çıkan personelin omuz ve yaka bölgesine monte ediliyor. Denetim ve operasyon süresince açık kalan kameralarla 240 dakikaya kadar kayıt alınabiliyor. Kayıtlar, göreve çıkan personelce kesinlikle silinemiyor. Çoklu veri aktarma ve şarj istasyonu ile tüm yaka kameraları şarj edilerek video kayıtları merkeze otomatik aktarılabiliyor. Denetim yapan personeli denetim esnasında uzaktan takip etmek amacıyla yaka kameralarının kablosuz görüntü aktarım özelliği sayesinde çekilen görüntü, Android ve IOS tabanlı cihazlardan anlık olarak izlenebiliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.