Elazığ Belediyesi Projelerle Kenti Güçlendiriyor

Elazığ’da kentin ulaşım ağını güçlendirecek önemli projeler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, şehrin geleceği açısından önemli bir vizyon oluşturması beklenen Orduevi Kavşağı Köprülü Altgeçidinin proje ihalesinin yapıldığını ve projenin 10 ayda hayata geçirileceğini söyledi.

Yayınlama: 21.02.2017
986
A+
A-

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, köy muhtarları ile bir araya geldi. Göreve geldikleri günden itibaren muhtarların çözüm ortakları olduğunu ve birlikte yol aldıklarını aktaran Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Türkiye’deki yerel yönetimler içerisinde muhtarlarla en yakın diyalog kuran belediyelerden birisiyiz. Problemleri ve çözümleri birlikte ortaya koyarak, çok verimli çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kentte bugüne kadar hiç kimsenin dokunmaya cesaret edemediği sorunları çözüme ulaştırdıklarını aktaran Başkan Yanılmaz, “Şorşor Deresi Projesi doğrultusunda kolektör hattı çalışmaları sürüyor. Kanal ihalesi yapıldı, çalışmalar devam ediyor. Hiç kimseyi mağdur etmeden kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Elazığ’da Şorşor Deresi diye bir problem kalmayacak. Yine Sanayi ile Kızılay Mahallesi arasında bağlantıyı sağlayan 65 yıllık Kızılay Altgeçidi, riskli ve problemli olması nedeniyle kimsenin dokunmadığı, dokunmak istemediği bir sorundu. Üzerinden geçen demiryolunu tüm risklerini üstlenerek deplase ettik, köprüyü yeniden inşa ederek, demiryolunu tekrar eski yerine aldık ve 60 gün gibi kısa bir zamanda hizmete sunduk” diye konuştu.

Kültür Park, Hayır Çarşısı ve Hayvan Hastanesi gibi örnek nitelikteki projelerin ödülleri toplamaya devam ettiğini dile getiren Başkan Yanılmaz, son olarak Kültür Parkın, Türkiye’nin en prestijli ödülü olan PLANT Ödülleri 2015-2016’da Elazığ Belediyesi’ne “Uygulanmış Proje Dalı Ödülü”nü kazandırdığını kaydetti.






“Cip Baraj parkında çalışmalar başlayacak”

Cip Baraj Parkı, Rekreasyon Tesisleri ve Ağaçlandırma Alanı Çevre Düzenleme Projesi’nin ihalesini yaptıklarını de anlatan Başkan Yanılmaz, “Yasal süre doğrultusunda sözleşmeyi imzalayarak, önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. Cip Barajı’nı önemsiyorum. Cip Barajı çevresini bir rekreasyon alanı haline getirerek, tam donanımlı bir piknik olarak insanımızın hizmetine sunacağız. Proje doğrultusunda 2015 ve 2016 yıllarında Cip Baraj Göletine toplam 200 bin adet yavru sazan balığı bıraktık. Bu projeyle ve göl çevresine kuracağımız iskelelerle olta balıkçılığının gelişimine katkı sağlamış olacağız. Cip Barajı Park, Rekreasyon Tesisleri ve Ağaçlandırma Alanı Çevre Düzenleme projesinin tamamlanmasıyla Kuzova bölgesi bir hareketlilik kazanacak, köylülerimizin ürünlerini satarak, ekonomik kazanç elde etmelerine olanak sağlayacak” diye konuştu.

“Orduevi kavşağına köprü alt geçit yapılacak”

Orduevi Kavşağı Köprülü Altgeçidi Projesinin ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Yanılmaz, şunları kaydetti:

“Bu projemiz çok özel bir olarak hayata geçirilecek. İnanıyorum ki ödüllü bir proje olacak. Projemize ilişkin çalışma süremiz 300 gündür. 10 ayda, 3 katlı ve 5 ana bulvarı birbirine bağlayan altgeçit ve üstgeçidi tamamlayacağız. Çalışmalar sırasında trafik akışı da, yaya trafiği de devam edecek, yine proje kapsamında cadde üzerinde cep otoparklar oluşturacağız. Dolayısıyla bölgede iş yerleri olan esnafımız rahat olsun. İşleri kesintiye uğramayacak, proje bölgenin rantını artıracak.”

Ulaşım Ana Planı çerçevesinde adım adım Elazığ’ın ulaşımını çok daha rahat bir duruma taşıdıklarını ve Elazığ’ı bir metropol şehir konumuna taşıdıklarını vurgulayan Yanılmaz, İstasyon kavşağında doğu-batı yönlü altgeçit, 2018 yılı programı doğrultusunda ise Malatya Yolu üzerindeki Hazardağlı ve Tofaş Kavşağı ile Keban yolu üzerine altgeçit inşa edileceğini kaydetti.

“Kuzey İmar yolu kentin ulaşımını güçlendirecek”

Şehrin ulaşım ağını güçlendiren en önemli projelerden birinin de Kuzey İmar Yolu olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuzey İmar Yolu’nda çalışmalarımız hızla ilerliyor. Kuzey İmar Yolu, Çaydaçıra’yı, Zafran’a, Zafran’ı, Yeni Mahalle’ye, oradan eski Askeri Hastane’ye, Harput Yolu’na ve şehir hastanesine bağlayacak. Bazı noktalarda 50 metre, bazı noktalarda 40 metre genişliğinde 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli mükemmel bir yol olarak hizmete sunulacak. Çaydaçıra Mahallesi’nden çıkan bir hemşehrimiz 10 dakikada şehir hastanesine ulaşacak. Yine Güney Çevre yoluna paralel Güney İmar Yolu yapım çalışmalarını başlattık. Güney İmar Yolu, Ataşehir’den, Sürsürü, Hicret, Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak Mahallesi’nden Kekliktepe’ye bağlanacak. Bu çalışmalarımızla Elazığ daha rahat ve kaliteli yaşanabilir bir şehir olacaktır. Biz büyükşehir değiliz ancak bir büyükşehir gibi çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş