14 ŞUBAT HIRiSTiYAN GELENEĞiDiR

Hıristiyan geleneği olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nü nedeni ile vatandaşların bilinçlenmesi adına açıklamalarda bulunan İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eğitimden Sorumlu Yöneticisi Hakan Diricanlı ve Aile Hayatını İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün İslam’da yeri olmadığını ve toplumun kesinlikle bu Hıristiyan kültürünü yaşamayı reddetmesi gerektiğini ifade ettiler.

Yayınlama: 14.02.2018
1.328
A+
A-

Diricanlı ve Köseoğlu, Müslüman toplumun kesinlikle bu gibi Hıristiyan kültüründen kaçınmalarını ve onlara benzemekten uzak durmaları gerektiğini belirttiler.

 

HANGİ HIRİSTİYAN VE YAHUDİ KADİR GECEMİZİ KUTLUYOR?






Konu ile ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “Abdulhamid Han’ı tahttan indirip, batı kafalı, Avrupa hayranı İttihat ve Terakki zihniyeti, Osmanlı İmparatorluğunu parçalamak ve düşmana teslim etmek ile kalmamış, batının bütün ahlaksızlığını ve kültürünü bu Müslüman millete enjekte etmeye başlamıştı. Halkın inancına, örfüne, kültürüne yabancı olan bu batı kafalı mason ve kukla yönetimler, yüzyılı aşkın zamandır bu Müslüman milleti, batılılaşma adına ‘Çağdaş uygarlık düzeyi’ diyerek adım adım Hıristiyanlaştırmaya ve İslam’dan uzaklaştırmaya çalışmıştır. Yılbaşı kutlamaları, anneler günü, babalar günü ve 14 Şubat’ta şahit olacağımız sevgililer günü, Hıristiyan kültüründen içimize giren adetlerden sadece bazılarıdır. Roma Katolik Kilisesinin bir geleneği olan, Valentine adındaki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olan sevgililer gününü bir Müslüman nasıl ve ne için kutlar. Kutladığı zaman kimleri taklit etmiş, kimlere benzemiş olur? Bu bilinçsizce yapılan kutlamaların, adım adım bizi inancımızdan, kültürümüzden uzaklaştırdığı unutulmamalıdır. Bu tür günler bizim inancımıza uygun değildir. Sevgililer günü, kapitalist düzenin tüketim çılgınlığını pompalayan, ahlaksızlığa ve zinaya davetiye çıkaran bir gündür. Düşünelim bir kere, hangi Hıristiyan ve Yahudi, bizim Mevlit, Berat veya Kadir Gecemizi kutluyor? Rabbim cümlemizi ve özellikle gençlerimizi istikametten ayırmasın. Müslüman’ca yaşamayı, inanmayı ve düşünmeyi nasip etsin” dedi.

 

BİLMEMİZ GEREKEN TEK ŞEY VAR O DA DİNİMİZDE YER ALMADIĞIDIR

İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Eğitimden Sorumlu Yöneticisi Hakan Diricanlı ise, “Öncelikle sevgililer günü hakkında bilmemiz gereken tek şey var o da dinimizde yer almadığıdır. Sevgililer gününün rahipler tarafından belirlendiği ve bunu zinayı örtbas için sevgililer günü diye adlandırdıklarını bilmek gerekir. Onun için bunun iyi araştırılması gerekir. Bunun gibi birçok hadisede gayrimüslimlere benzememek için uzak durmamız gerekir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Kim ki bir kavme, bir topluluğa benzerse, o kavimdendir, o topluluktandır” demiştir. Onun için biz Müslümanlar, eğer ki Müslüman olmayan toplumlara özenirsek, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerine muhalif etmiş oluruz. Onun için bu gibi günlerden uzak kalmak gerekir. Dinimizde kötü bidat bile sayılmayan bu günü kesinlikle kutlamamız gerekir. Ve bunun yanı sıra hayatımızda bir tek sevgili varsa, hem erkek hem de kadın tarafından bakıldığı zaman, kişinin eşi olması gerekir” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş