231 AĞAÇLIK KORULUK HİZMETE GİRDİ

İnegöl Belediyesi’nin Metalax firmasının katkılarıyla hayata geçirdiği 231 ağaçlık koruluk alan ve otoparkın yapımı tamamlanarak hizmete girdi.

Yayınlama: 14.12.2018
1.008
A+
A-

Şehri geleceğe taşıyacak çalışmaları hayata geçirerek sorunsuz bir İnegöl hedefiyle hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokakta 6800 m2’lik alanın ıslah ve koruluk alana dönüştürülme çalışmasını tamamladı. Koruluk alanın hemen karşısında hizmet veren Metalax firmasının katkılarıyla yapımı tamamlanan koruluk alan ve otopark hizmete girdi.

 

Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyet ve Metalax firmasının temsilcileriyle koruluk alanı yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Başkan Taban, “Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokaktayız. Burada hem sanayi alanlarımızın hem de konut alanlarımızın birbirine yakın olduğu sınır noktasındayız. Buradaki yeşil alanların hayata geçirilmesiyle alakalı imece usulü hayırseverimizin de destekleriyle bir an önce hayat bulması adına bir çalışma gerçekleştirdik. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten şehrimizde eksik gördüğümüz ne varsa bunları tamamlamak için adımlar atıyoruz. Hayata geçiremediğimiz işlerin de planlamasını yapıyoruz kısa, orta ve uzun vadede. Ancak tabi bütün işler dönüp dolaşıp işin kaynağının oluşturulmasıyla hayata geçiyor. Burada çok değerli Metalax firmamızın kıymetli yöneticileri Serdar Bey ve Serkan Bey biz burada sizlere destek olabiliriz dediler. Biz de kendileriyle bu güzel çalışmayı hayata geçirmiş olduk” dedi.








 

YEŞİLLER İÇİNDE İNEGÖL

İnegöl içinde yeşiller değil, yeşiller içerisinde bir İnegöl hayal ettiklerini ifade eden Taban, “Yine burada 6800 m2’lik alan üzerinde projelendirme yapıldı. 37 araçlık 555 m2’lik bir otopark alanı ve yine 5600 m2’likte yeşil alan. 645 m2’likte burada sert zemin alanı oluşturuldu. Toplamda 231 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi. Koruluk alanımızda; karaağaç, atkestanesi, akağaç, selvi, ıhlamur, sedir ve lale ağacı bitkilerine yer verildi. Otoparkımızın hemen koruluk alana sınır olan kısmında panel çit uygulaması yaptık. Çalışmanın maliyeti 185 bin TL. Ben hayırseverimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Otoparklar, çocuk oyun alanları, koruluk alanlar bu şehrin en önemli ihtiyacı. Bunları hızlıca hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tabi gelecekte çok daha güzel ve büyüklerini hayata geçirmeyle ilgili planlarımız var. Geçmişte 300 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Hikmet Şahin Kültür Parkımız var. İyi ki yapılmış. Şehrimizin nefes alan noktası. Bu ve bunun gibi yeni alanları da hayata geçirebilmek için gayret edeceğiz. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

HER BİREY KATKI SAĞLAMALI

Metalax firması yöneticisi Serdar Yiğit ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek; “İnegöl’ümüzü ve yaşam alanlarımızı güzelleştirme adına sadece kurumlardan hizmet beklemek değil, her bireyin bu tür projelere katkı sağlaması gerektiğine inanıyoruz. Sonuç olarak burada bizler yaşıyoruz. Tekrar bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca bu projede ve benzer projelerde teşvik edici yayınlar yapan basın yayın organlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Alper Taban, açıklama sonrası Metalax firması yöneticisi Serdar Yiğit’e plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.