3 SATIŞ SONRASI İNCELEMELER BAŞLIYOR

İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, eskiden 3 araca kadar satışa izin verildiğini ve gelecek olan yeni yönetmelik ile 3 araç sonrası devlet tarafından şahıslar inceleme altına alınacağını açıkladı.

Yayınlama: 27.05.2020
1.969
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, şu ifadeleri kullandı;

 

“Devletimizin yayınladığı yasaya göre yetki belgelerimiz 8. aya kadar uzatılmıştı. Bunların oluşmasını bekliyoruz. 8. Aya geldiğimizde artık 3 araçtan fazlası kanuni takibe giriyor. Eskiden 3 araçtı yine ama insanlar vekâletle annesinin, eşinin, kardeşinin üzerinden çevirebiliyordu. Bu saatten sonra o ortadan kalkıyor ve incelemeye giriyor. Yani direk geriye yönelik cezalandırma ile cezalandırılacaklar. Buradan o kaçak olarak, resmi olmayarak iş yapanlara sesleniyorum; yıllardan beri yapıyorsunuz. Kazandığınız parayı cezalara yatırmayın. Yani herkes vazgeçsin. Herkesten işini yapmasını istiyoruz. Şuanda bakıyorum herkes işi ile alakalı değil, araba ile alakalı, emlak ile alakalı işler yapmaya çalışıyor el altından”






 

Edecan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Biz galericilik yapılmasına karşı değiliz. Hakkı ile yapabilen, işletmesini kuran, sisteme uyan, yetki belgesini alan herkes galericilik yapsın. Sonuçta her işletmenin gideri var. Bugün bakıyorum adam memur, araba alıp satmaya uğraşıyor. Senin zaten ticaret yapma gibi bir olayın yok. Bugün bir şikâyette bile bulunsan memuriyetin yanar. Bakıyorum adam fabrikada çalışıyor, alıp satmaya çalışıyor. Arkadaşım herkes kendi işini yapsa bu ülkede kimsenin bir sorunu kalmayacak. Buradan insanları uyarıyorum; varsa dükkân açma gibi bir olayları açsınlar, ona göre işletmelerini çalıştırsınlar. Ama el altından çalışanlar varsa da buradan uyarıyoruz gerçekten ciddi anlamda cezalar geliyor”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş