30 AĞUSTOS COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de coşkuyla kutlandı. Resmi tören ilçe protokolünün yoğun katılımıyla Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilirken, program çelenk sunumunun ardından kaymakamlıktaki tebrik kabul töreni ile devam etti.

Yayınlama: 31.08.2018
760
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen törenle kutlandı. Büyük zaferin coşkusunun yaşandığı ilk tören, saat 11.00’da Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

 

Programa, İnegöl Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, siyasi parti Başkan ve yöneticileri, Muharip Gaziler Derneği İnegöl Temsilciliği üyesi Gaziler ile ilçe protokolü katıldı.








 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan  Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Ömer Yıldız; “Asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden olan 30 Ağustos zaferinin 96. Yıl dönümünü kutluyoruz. Bu zafer milli birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesiyle yanıp tutuşan milletimizin azim ve inancıdır. Bu zafer ülkemizi parçalamak ve esaret altına almak, hatta yok etmek isteyen güçlere karşı, sinsice hazırlanan planların sonuncusu olan Sevr antlaşmasının yırtılıp atıldığı zaferdir.  Bu toprakların sonsuz sahibi olan yüce Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun bağımsızlık söz konusu olduğunda nasıl şahlandığının gösterildiği yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı Türk birlik ve beraberliğinin nelere muktedir olduğunun tüm dünyaya gösterildiği bir zaferdir. 30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu’nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır” dedi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla devam eden törenin ilk bölümü burada son buldu.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER

Anıttaki törenin ardından Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Alper Taban saat 12.00’da Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.