4 çiftçiye hibe sığırlar teslim edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Genç Çiftçi Destekle’ projesi kapsamında Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 4 çiftçiye hibe sığırlar teslim edildi.

Yayınlama: 18.11.2018
825
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Genç Çiftçi Destekleme programından faydalanmak isteyen 7 çiftçi başvuruda bulundu. Başvuru sonucunda hibe hakkı kazanan 7 çiftçiden 4’ü hibe olarak verilen büyükbaş sığırlarını teslim alırken, 3 genç çiftçi ise hibeleri beğenmeyerek teslim almadı.

 

DEVLETİMİZ ZARAR ETMESİN






Genç çifti destekleme projesine eşi adına başvurduğunu belirten Cemal Özdemir, “Gelen hayvanları gördük ki sözleşmede belirtilen şartlarda uygun değil. Gelen hayvanlar sözleşmeye uymuyor. Hayvanların canlı ağırlığı 150 kilo yoktur ve ırk bir hayvan değil. Sözleşmede söylenen hayvanlarla uymuyorlar. Hal böyle olunca biz de gelen hayvanları kabul etmedik. Devletten hayvan başına 6 bin TL alınıyor. Şirketler bunları tedarik ediyor. Bu hayvanların ederi 2 bin ila 2 bin 500 TL eder. çifti bile 6 bin TL etmiyor. Aynı şekilde başka yerlerde de böyle sorun yaşandı. Devletimiz bir el atmıştır, bize iyi gelir dedik ama gelen hayvanlar aynı şekilde. Sıkıntılı, ırkı ve geleceği olmayan hayvanlar. Tanesi 6 bin TL’ye mal edilen hayvanların çifti 6 bin TL etmiyor. Devletimiz zarar etmesin diye bunları kabul etmiyoruz. Devletimize de yazık” dedi.

 

GEREĞİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ

Desteklemeden faydalan genç çifti Ferhat Çetin ise “Devletimizin kaynaklarını dolandırmaya yönelik yapılan bir hamle olarak düşünüyoruz. İnsanları 5 tane verdikleri hayvanlara 3 yıl bakmakla yükümlü kılıyorlar ama sonunda hiçbir şey olmuyor. İnsanlar boşuna hayal rüyasına kapılıyor. 3 bin TL’lik hayvanı 6 bin TL gösteriyorlar. Devletimiz 30 bin TL hibeyi versin, insanlar kendi hayvanını tedarik etsin. Bu şekilde vatandaşı ve devleti dolandırıyorlar. İnsanların geleceğiyle oynamasınlar. İnsanlar 9 aydır bu hayvanları bekliyor. Ama gelen hayvanlar hiç iç acıcı değil. Bu hayvanlar için para yatıranlar mağdur. Genç çiftçiler olarak gereğinin yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

33 GENÇ ÇİFTÇİMİZ DESTEKLENDİ

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “Genç çifti desteklemeler kapsamında hayvan dağıtımını yapıyoruz. İlçemizde bu yıl 33 genç çiftimiz desteklendi. Bu kapsamda mandaları genç çiftçilerimize teslim etmiştik. Şuanda 7 genç çiftçimize büyük baş sığırlarını teslim ediyoruz. 4 vatandaşımız hayvanlarını teslim aldı. Diğer genç çiftçiler, hayvanları beğenmedikleri için hayvanları teslim almak istemiyorlar. Biz de bununla alakalı gerekli tutanakları düzenleyip geri iadelerini sağlayacağız. Bundan sonra tasarruf bakanlığımızın nezdinde olacaktır” cümlelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş