5 BiN VATANDAŞA HiZMET VERiYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, gençlik merkezi olarak 5 binin üzerinde kişiye hizmet verdiklerini belirterek, “Şu anda 5 binin üzerinde aktif üyemiz var. Bu üyeler kendi yaş gruplarına göre bizim bünyemizde yapılan farklı aktivitelere katılıyorlar” dedi.

Yayınlama: 18.07.2019
1.309
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, İnegöl Gençlik Merkezi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

5 binin üzerinde vatandaşa hizmet verdiklerini belirten Erdoğan, “Bizim Gençlik Merkezimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir merkez. Yaptığımız çalışmalar Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde. Ben yaklaşık 5 yıldır buradayım ve şu anda 5 binin üzerinde aktif üyemiz var. Bu üyeler kendi yaş gruplarına göre bizim bünyemizde yapılan farklı aktivitelere katılıyorlar. Yaz okulları kapsamında yaklaşık 300-350 öğrencimiz faydalanıyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere El sanatlarında, Kuran-ı Kerim eğitiminde, değerler ve nünün yanında müzik eğitimlerinde zamanlarını değerlendiriyorlar. Sürekli olarak açığız. Sadece yerele hizmete etmiyoruz. Aynı zamanda İnegöl’ün genelindeki gençlerle bağlantımız var” dedi






 

“İnegöl Belediyesi ile ortak çalışmalarımız söz konusu” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Örneğin bizim üye gençlerimiz belediyenin Halk Dansları Grubunu da oluşturuyorlar. Gençlerimiz için devletimizin imkanları çok fazla ve biz bunları fazlasıyla kullandığımızı düşünüyoruz. Örnek olarak her yıl bir değişim projesi yapıyoruz. Bu projede partner ülkemizi seçiyoruz, gençlerle beraber bir proje yazıyoruz. Bu proje kapsamında o ülkeye ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. O ülkelerden gençlerden gelip 1 hafta boyunca bizim misafirimiz oluyorlar. Aynı zamanda bu büyük bir kültür kaynaşması oluşturuyor. Bu projeyi Karadağ ile yaptık. Şu anda da Sırbistan ile bir projemiz var. Bunun yanında bize üye olup belediye halk danslarında oynayan gençlerimizde bu yaz farklı ülkelere İnegöl’ümüzü temsil etmek üzere gidiyorlar. Yani İnegöllü gençlerimize hem devletimizin hem belediyenin imkanlarını ortak bir anlamda kullanarak fayda sağlamaya çalışıyoruz. Bunların yanında sosyal sorumluluk projelerimiz var. Özellikle gençlerin ilgiyle ve severek katıldığı projeler bunlar. Bu projelerde örneğin bir köy okuluna gidiyoruz. Köy okulundaki çocuklarla bütün bir gün geçiriyoruz. Bu süreçte köy okulunun ne ihtiyacı varsa gençlerimiz tarafından onları karşılamaya çalışıyoruz. Boyasını badanasını yapıyoruz. Çocuklarla oyunlar oynuyoruz. Gençler kampanya yaparak kütüphanelerin kitap ihtiyacını karşılıyorlar. Biz de o kitapları o okullara teslim ediyoruz. Bir köy okulumuzun anasınıfının minderlere ihtiyacı vardı, gençlerimiz bunları yaptılar ve götürdüler” dedi.

 

Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Sevgi evlerimiz var İnegöl’de. Engelli gençlerimiz, çok özel çocuklarımız var. Bu çocuklarımızla da zaman geçirmek için gençlerimiz toplanıyorlar. Onların yararlanabileceği oyuncaklar yapıyorlar. Bunlar biriktiği zaman yine hep beraber toplanıp götürüyoruz. O engelli gençlerimizle zaman geçiriyor, onlara hediyelerimiz bire bir veriyoruz. Bunun yanında köylerimizde ihtiyar, çocukları farklı yerlere gitmiş insanlarımız var. Özellikle Ramazan aylarında gençlerimiz erzaklarını alıyorlar, gidip evin ihtiyacı neyse yapıyorlar. Evi temizliyorlar, odunlarını kırıyorlar, kızlarımız yemek hazırlıyor. Akşamında hep beraber iftar yapıyorlar. Böyle şeylere aslında İnegöl’ün ilgisi çok fazla. Bazen gençlerimize bunun duyurusunu çok fazla yapamıyoruz. Bakanlığı düzenlemiş olduğu çok güzel yarışmalar var. Ecdada Mektup yarışması var. Müzik yarışmalarımız, bilgi yarışmalarımız ve tiyatro yarışmalarımız var. Bu yarışmalarda İnegöl’den katılım yapıyoruz. Buradan katılıp derece yapan gençlerimiz var, 2. olan gençlerimiz var. Yurt dışı ödülleriyle ödüllendiriliyor onlarda.  Bunların organizasyonlarını yapıyor; İnegöl Gençlik Merkezi. İki liderimle birlikte 5 yıldır bunları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş