500 EVLER CAMii iMAMI iSYAN ETTi ‘BU CENAZEYi KALDIRALIM’

Yeniceköy Mahallesi’nde 4 yıl önce yapımına başlanan 500 Evler Camii, gerekli ilgiyi ve yardımı görememesi nedeni ile hâlâ tamamlanamadı. Kaba inşaatı bile tamamlanamayan caminin imamı Nusret Bozkurt, İnegöllü iş adamlarına ve yardımseverlere çağrıda bulunarak, “İnegöllü iş adamlarımız elbette hayrını yapıyordur. Ben iş adamlarımıza bir şey demiyorum ama şuraya da bir el atmalarını istiyoruz. Bu cenazeyi buradan kaldıralım. Biri gelsin camlarını taktırsın, biri gelsin sıvasını yaptırsın, birisi gelsin halısını yaptırsın… Yani bize ne lazımsa para olarak da vermesinler, malzeme olarak versinler” dedi.

Yayınlama: 09.04.2018
1.696
A+
A-

DİLENCİ GİBİSİNİZ DİYORLAR

Caminin inşaatını tamamlamak için kapı kapı gezdiğini belirten Bozkurt, “Burada sorun çok büyük. Bir çok insanın kapısına gittim. Müsait değiliz hocam deyip geri gönderiyorlar. Dilenci gibisiniz diyorlar. Ben bir din görevlisiyim. Bu sözleri duymak zorunda değilim ama  Allah rızası için uğraşıyorum” dedi.

 








———————————————————————————————————————————–

 

Yeniceköy Mahallesi’nde 4 yıl önce yapımına başlanan 500 Evler Camii, yardımseverlerin ve iş adamlarının ilgisini bekliyor. Yardımın olmaması ve ilgisizlik nedeni ile 4 yıldır tamamlanamayan ve inşaat çalışmaları duran caminin imamı Nusret Bozkurt, gazetemize açıklamalarda bulundu.

 

TEK BAŞIMA BU KADAR BAŞARABİLDİM

Caminin yapılması için yardım bekledikleri belirten Nusret Bozkurt, “Ben buraya gelen 3. kadrolu imamım. Buraya bir dernek kurdum. Camiye bir Kuran Kursu kazandırmak amacı ile çalışmalar başlattım. Ama tek başıma bu kadar başarabildim. Müftülük yılda iki defa yardım vermekte. Müftülüğümüzün de verdiği yardımlar cüzi miktarda. Bir kata giden masraf zaten 100- 150 bin lira. Bu cüzi miktar ve başka yerden yardım gelmediği için yapılan iş ortada. Yani şuanda 300-400 bin liramız olsa, kubbesini kapatırız, sıvasını yaptırırız, kapı penceresini yaptırırız, açılışa hazır hale getiririz” dedi.

 

4 YILDIR CAMİ İNŞAATINI BİTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

“4 Yıldır cami inşaatını bitirmeye çalışıyoruz ama henüz kaba inşaatı bile bitmedi” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Bozkurt, “Zaten asıl tarafı ince işçilik. Bunun mihrabı var, hutbesi var, camları var, alttan ısıtması var, sıvası var, dış montalaması var, avizesi var, halısı var, elektrik aksamı var, fayansı var…  Var da var yani. Alt Kuran Kursunun bir sürü masrafı var. 400 m2 alan üzerinde bir kura kursumuz olacak. Burada 500 hanenin çocuklarının Kuran Kursu yok. Şimdi diyorlar ki her tarafa cami yapılıyor. Asıl caminin buraya yapılması lazım. Şu insanların çocukları için 4-5 araç servis kaldırıyor. 4-5 servislik öğrenci demek, bu insanların kuran kursu eğitimi alıp, dini bütün bir nesil olarak yetişmesi demek. Buraya bir Kuran Kursu kazandırabilirsek, çocuklarımızın hizmetine açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

DİLENCİ GİBİSİNİZ DİYORLAR

Yarım toplamak çalıştığını ve zaman zaman kendisine hakaret edildiğini ifade eden Bozkurt, “Burada sorun çok büyük. Bir çok insanın kapısına gittim. Müsait değiliz hocam deyip geri gönderiyorlar. Dilenci gibisiniz diyorlar. Ben bir din görevlisiyim. Bu sözleri duymak zorunda değilim ama  Allah rızası için uğraşıyorum. Devletimiz bu konuda el atmıyor. Başka camilerde protokol cami temelini beraber atıyor. Ama ben burada temeli tek başıma attım. Ne gelen var ne giden ne de ilgilenen” dedi.

 

MÜFTÜLÜK’TEN GELEN CÜZİ MİKTAR YETMİYOR

Müftülükten gelen cüzi miktarın, caminin inşaatını tamamlamaya yetmediğini belirten Bozkurt, “Müftülüğe gidip sıra istiyoruz yardım için. Bize 3 ay bekleyin deniyor. Bir çok caminin ihtiyacı var. Müftümüzün de eli kolu bağlanıyor. Ben Müftümüzde suç bulmuyorum. Zaten yardım toplansa da çok cüzi miktar çıkıyor. Ben bu cüzi miktarı demirciye mi vereyim, ustaya mı vereyim, kalıpçıya mı vereyim…” şeklinde konuştu.

 

BU CENAZEYİ BURADAN KALDIRALIM

İnegöllü iş adamlarını ve hayırseverlere seslenen Bozkurt, “İnegöllü iş adamlarımız elbette hayrını yapıyordur. Ben iş adamlarımıza bir şey demiyorum ama şuraya da bir el atmalarını istiyoruz. Bu cenazeyi buradan kaldıralım. Biri gelsin camlarını taktırsın, biri gelsin sıvasını yaptırsın, birisi gelsin halısını yaptırsın… Yani bize ne lazımsa para olarak da vermesinler, malzeme olarak versinler. Bizim faturamız var, Valilik bize müsaade etmiş. Yani her şeyimiz yasal” dedi.

 

ŞUAN İNŞAAT DURMUŞ BİR VAZİYETTE

Bozkurt, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Hiç bu şekilde bir cami olur mu? Şuan inşaat durmuş bir vaziyette. Burayı denetleyen Çevre İl Müdürlüğü. Her kat atılırken, Çevre İl Müdürlüğü’nden 4 tane mühendis görevlendirmiş devletimiz. Ben Bursay’a gidiyorum, onları alıp getiriyorum, sonra geri götürüyorum ve en sonunda da geri geliyorum. Adamlar diyor ki; senden başka götürüp, getirecek adam yok mu? Yok… Cami görevlisi Nusret Hoca, dernek başkanı Nusret hoca, esnafa giden Nusret hoca, para toplayan Nusret hoca… Bir ekip olması lazım. Ekip olunca her şey kolaylaşır ama ekip yok”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.