542 aileye gıda ve giyim yardımı yapıldı

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisindeki faaliyetleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, “2017 yılı içerisinde 1274 başvuru yapılmış olup, başvuruların hepsinin tahkikatı yapılıp 949 başvuru olumlu sonuçlandırılmıştır. Bu kapsamda İhtiyaç sahibi 542 aileye gıda ve giyim bankamızdan düzenli olarak aylık yardım yapılmıştır. Çeşitli sebeplerden dolayı yıl içerisinde ise 132 aile (maaş bağlanması, işe başlaması, iyileşmesi, oğlunun askerden gelmesi, vefat, şehir dışına taşınma veya kendi isteği gibi sebeplerden dolayı) sistemden düşürülmüştür” dedi.

Yayınlama: 06.02.2018
765
A+
A-

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Veren el ile Alan eli buluşturan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü vasıtası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut olmaya devam ediyoruz. Yaptığımız işin hassasiyetinin bilincindeyiz. Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları seferber ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarda bulunuyoruz. Bizleri zamana bir izdüşüm, bir kelebek etkisi bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

949 MÜRACAAT OLUMLU SONUÇLANDI








Belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarımızı Sosyal Yardım İşler Müdürlüğümüze bağlı Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz diyen Başkan Taban; Sosyal yardım merkezimize 2017 yılı içerisinde 1274 başvuru yapılmış olup, başvuruların hepsinin tahkikatı yapılıp 949 başvuru olumlu sonuçlandırılmıştır. Bu kapsamda İhtiyaç sahibi 542 aileye gıda ve giyim bankamızdan düzenli olarak aylık yardım yapılmıştır. Çeşitli sebeplerden dolayı yıl içerisinde ise 132 aile (maaş bağlanması, işe başlaması, iyileşmesi, oğlunun askerden gelmesi, vefat, şehir dışına taşınma veya kendi isteği gibi sebeplerden dolayı) sistemden düşürülmüştür. Aktif düzenli gıda aile sayımız 410’dur.İhtiyaç sahibi ailelere kucak açan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz İhtiyaç sahibi 133 aileye 628 adet eşya (mobilya, beyaz eşya, oturma gurubu vb.) yardımı, İhtiyaç sahibi 360 aileye 1752 adet muhtelif hazır giyim (çocuk ve yetişkin giyim) yardımı ve İhtiyaç sahibi 598 aileye hastalık, çalışamama vb. durumlar dolayısı ile gıda yardımı desteğinde bulunulmuş olup, 3-4 ay gibi sürelerle sistem sorguları güncel tutulmak suretiyle yapılmıştır” dedi.

 

KIRTASİYE YARDIMLARI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulduğunu belirten Başkan Taban, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almalarına katkı sağlayacak her çalışmanın yanındayız. Bu kapsamda toplam 2000 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit etmiş olduğu öğrencilerimize yapılan kırtasiye desteği ilkokul ve ortaokul seviyesinde toplam 65 okulda yapılmıştır. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar vb. malzemeler yer alırken, bu sene öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi okul çantası ile birlikte hediye ettik. Çocuklarımızdan tek istediğimiz vatanına ve milletine bağlı, bayrağına saygılı, millet sevgisini yüreklerinde taşıyarak en güzel şekilde yetişmeleridir” diye konuştu.

 

“AİLELERİN YÜZLERİNDEKİ TEBESSÜME EVLERİNDEKİ HUZURA VESİLE OLUYORUZ”

İhtiyaç sahibi 1236 aileye Ramazan ayında gıda yardımı bulunarak ailelerin yüzlerindeki tebessüme, evlerindeki huzura vesile olduk diyen Taban; “Ramazanın manevi iklimini ihtiyaç sahibi ailelerimiz en güzel şekilde yaşasınlar diye ekiplerimiz İnegöl’ümüzde çalmadık kapı bırakmayarak dağıtımları gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca Umuteli aileleri ile Gazi ve Şehit Ailelerine yönelik olarak Ramazan ayı içerisinde iftar programları  gerçekleştirdik.”

 

750 AİLEYE YAKACAK YARDIMI

Her sene olduğu gibi 2017 yılı içerisinde de ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik yakacak yardımlarına devam ediyoruz diyen Taban; “Umuteli Sosyal Yardım Merkezimize yapılan başvuruların değerlendirilmesi neticesinde belirlenen 750 aileye 500 ton kömür yakacak dağıtımını belirli bir plan ve program doğrultusunda yapıyoruz. Yakacak yardımlarımız Çevre İl Müdürlüğü gibi ilgili kurumlardan onaylı piyasada bulunan ithal kömürdür. Kömür yardımlarımız İnegöl merkezinde ve İnegöl’ümüzün kırsal mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerimiz için planlanmış olup, tahkikatları yapılan ve tespit edilen her ihtiyaç sahibi ailemizin kapısına kadar kömür götürülmektedir” şeklinde konuştu.

 

SÜNNET ŞÖLENİ

Bu yıl 11’incisini düzenlediğimiz Sünnet Şöleninde 140 çocuğun aynı anda erkekliğe ilk adımını attığını belirten Taban; ”Coşku dolu gecede yapılan gösterilerden ilahi konserlerine, takı törenlerine varana kadar her şey eksiksiz bir şekilde adeta bir düğün havasında gerçekleştirildi. Bu mutlu ana tanıklık etmek, bu özel ana onlar adına aracılık etmek bizim için projelerin en büyüğü” dedi.

 

“YAŞLILARIMIZ BİZİM BAŞ TACIMIZ”

 “Ev Temizliği ve Bakım Projesi” kapsamında 2017 yılında 78 aileye ev temizliği ve 7 aileye de ev temizliği ile beraber bakım, onarım ve boyama çalışmaları yapıldığını belirten Taban; “Yaşlı ve evinin temizliğini yapamayacak durumda olan vatandaşlar için uygulanan hizmette, temizlik ekibi söz konusu evlerin çamaşırından bulaşığına, süpürgesinden camlarının silinmesine, odalar ve lavabo temizliklerine kadar tüm bakımları yapıyor. Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yürütülen Evde Bakım Hizmetleri sayesinde, evinin temizliğini yapamayan vatandaşlar belediyeden uzanan yardım eli ile ziyaretlerine gelecek yakınlarını tertemiz bir evde ağırlayacak olmanın da mutluluğunu yaşıyor. Tüm bunların yanı sıra ekibimiz imkanlar dahilinde tamirat işleri, kısmi eşya yardımı ve boya, badana gibi işleri de yerine getirmektedir. Ayrıca Yaşlılık ve hastalık durumundan dolayı aylık alışverişi için gıda ve giyim bankasına gelemeyen 36 ailenin gıda alışverişi personelimiz tarafından yapılarak evlere teslim edilmektedir. Büyüklerimiz aslında bizden çok şey istemiyorlar. Onların ihtiyacı biraz ilgi, ve biraz sevgi. Yaşlılarımız bizim baş tacımız.”

 

SURİYELİ KARDEŞLERİMİZE YARDIM

“İlçemizde yaşayan Suriye uyruklu vatandaşlardan 1060 ailenin merkezimize kayıtlı olduğunu belirten Taban, “ Dinimizde muhacire el uzatmanın ehemmiyetinin farkındayız. Bu yüzden vatanlarını bırakıp savaştan kaçarak ilçemize yerleşen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzde kayıtlı Suriyeli ailelere geçen yıl olduğu gibi bu yılda imkanlar ölçüsünde gerekli yardımlarda bulunulmaktadır. Ayrıca 2017 yılı içerisinde yardım kapsamında kamu kuruluşları STK’lar öncülüğünde yapılan kampanyalarda ortak hareket edilmiştir. Bu yardımlar kapsamında 11 koliden oluşan 295 muhtelif giyim eşyası ve 89 çift ayakkabı kurumumuz tarafından Suriye’ye gönderilmiştir” dedi. 

 

İKİ ŞEHİR TEK YÜREK

 “İki Şehir Tek Yürek Kardeşlik” kampanyasında Ağrı Doğubayazıt ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz dağıtılmak üzere çoğunluğu bayan ve çocuk giyim olmak üzere 816 parça ürün 42 kolinin gönderildiğini belirten Taban, “Bizi birbirimize daha da yaklaştıracak, aramızdaki gönül köprülerinin daha da sağlamlaşmasını sağlayacak bu tür faaliyetlerin daha artması en büyük temennimizdir” diye konuştu.

 

HANIMLAR EL EMEĞİ ÇARŞISI

Aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınların buluşma noktası olan Hanımlar Emeği Çarşından 2017 yılında  toplam 503 aktif üye faydalanmıştır diyen Taban; “Yılsonu itibari ile Hanımlar El Emeği Çarşılarımızdan toplam 101.000,36 TL gelir elde edilerek, üye olan bayanların üretkenliği arttırılmış olup ev ekonomilerine katkıları sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

 

DİĞER YARDIMLARIMIZ

İhtiyaç sahibi 187 aileye diğer yardımlar diye adlandırdığımız Engelli aracı, Hasta Yatağı, Hasta Bezi ve et vb. yardımı da yapılmıştır vurgusu yapan Taban; “Bu kapsamda 29 ailemize 114000 ekmek yardımı, 35 aileye 111 tane hasta bezi, 4 tane hasta yatağı ve 2 koltuk değneği yardımı ve 1 aileye de ilaç yardımı yapılmıştır. Ayrıca 3 akülü araç 10 normal tekerlekli sandalye yardımı ve 27 ailemize adaklık – kurbanlık et yardımı yapılmıştır. Bunun yanında 36 aileye bebek ürünleri(bez,  mama, süt..) yardımı, 8 yangın mağduru aileye yardımda bulunulmuş, İhtiyaç sahibi 69 aileye de asker aile yardımı yapılmıştır. Ayrıca Domaniç ormanlarında çıkan yangına müdahale eden ekipler içinde iç çamaşırı, çorap, eşofman, ıslak mendil gibi 1000 parçadan oluşan yardım kolileri gönderilmiştir. Bunun yanında İhtiyaç sahiplerinin işlemlerini daha hızlı ve etkili şekilde yaparak yardım elini en kısa sürede ulaştırmak amacıyla Muhtarlara ve sosyal yardımlarla bağlantılı 5 kurumun yetkililerine çalışmalarımız hakkında bilgiler verilmiştir” dedi.

 

Taban son olarak; “İnegöl Belediyesi olarak insanımıza yönelik yaptığımız yatırımlarla daima halkımızın yanındayız. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. 7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz”  dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.