6 YILDIR BEKLENEN HiZMETTE iLK ADIM ATILDI

Yaklaşık 6 yıldır İshakpaşa Camii tuvaletlerinin yeniden yapılma isteği ve özellikle de kadınların abdest alma yerinin olmaması nedeni ile yeni bir yer kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihale sonrasında İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, mevcut tuvaletlerin bulunduğu yeri yıkma çalışmalarına başladı.

Yayınlama: 24.07.2021
3.584
A+
A-

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl İshakpaşa Camii İmam Hatibi ve Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:

 

BAYANLAR İÇİN GÜZEL ABDEST ALMA YERLERİ OLACAK






“İnegöl’ümüzün en önemli tarihi mekanlarından, çarşımızın merkezi, insanların sirkülasyon olarak en çok ziyaret ettiği mekânın, güzel bir tuvalete ihtiyacı vardı. Yaklaşık 5-6 yıldan beri her platformda bunu dile getirdik. Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin, bayanların abdest alabilecekleri bir mekânımız da yoktu. Allah razı olsun belediyemiz bu konu ile alakalı duyarlı bir şekilde buradaki projeyi gündemine aldı. Bugün itibari ile de bu proje hayata geçmeye başladı. Yapılacak olan yerde bayanlar için güzel abdest alma yerleri olacak. Yine erkek cemaatimiz için kışın sıcak sulu abdest alma yerlerimiz olacak. Tuvaletlerimiz de İnegöl’e layık bir şekilde hizmet etmeye devam edecek”

 

İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA BİTECEK

“Ben bu projenin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. İhtiyaç olan bir projeydi. Sağolsun Alper başkanımız bu hususla alakalı her türlü girişimde bulundu. Bu projenin temelinde Alinur başkanımızın da büyük emekleri var. Kendisine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. İnegöl’ümüz onların yaptığı bu hizmetleri unutmayacak. Yıllardan beri ilk defa bu tuvaletlerle ilgili böyle bir çalışma yapıldı. İnşallah bir daha yıkılmayacak güzellikte bir proje olacak. Camimizin böyle bir şeye ihtiyacı vardı. İnşallah en kısa zamanda bitecek”

 

200’E YAKIN ÖĞRENCİ İÇİN TEDBİR ALINDI

“Bu noktada yaklaşık 200’e yakın talebe var. Cuma Camii, İshakpaşa Camii ve medresesinde kız ve erkek öğrencilerden oluşan toplam 200’e yakın talebe var. Bununla alakalı da belediyemiz ile ilgili görüşmeler yaptık. Ağustos 20’ye kadar kurslarımız devam ediyor. O kurs bitinceye kadar çocuklarımızın da ihtiyaçlarını herhangi bir tehlike arz etmeden, çünkü en yakın camilerle arada mesafe var. Yollar var, kazalarla karşılaşmamak için gerekli tedbirleri aldık. İnşallah yakın zamanda vatandaşlarımı bunu görecekler”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş