65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARA MASKE KOLAYLIĞI

Koronavirüs ile kesintisiz mücadele eden İnegöl Belediyesi, kademeli normale dönüş planıyla bu hafta ikinci kez sokağa çıkacak olan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara maske kolaylığı sağlayacak. Maske temin noktası olarak oluşturulan 5 nokta serbestlik saatlerinde açık olacak.

Yayınlama: 16.05.2020
578
A+
A-

İçişleri Bakanlığı yayınladığı yeni genelge ile 17 Mayıs Pazar günü hava sıcaklıklarının yüksek seyredeceğinin değerlendirilmesi üzerine bu hafta ikinci kez sokağa çıkacak olan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma saatlerinde değişiklik gerçekleştirdi.

 

COVİD-19 salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstündeki vatandaşlar, geçtiğimiz hafta 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra evden dışarı çıkmıştı. İç İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge üzerine ikinci kez sokağa çıkacak olan 65 yaş üzerindeki vatandaşlar, artan hava sıcaklıklarının göz önüne alınarak sokağa çıkma izinlerinin saat 12.00-18.00 saatleri arasında uygulanmasına karar verildi.








 

MASKE TEMİN NOKTALARI AÇIK OLACAK

Virüs sürecinde en çok ihtiyaç duyulan maskelerle ilgili hummalı çalışmasını sürdüren İnegöl Belediyesi, vatandaşların kolaylıkla ulaşabilmesi adına oluşturduğu 5 maske temin noktası 17 Mayıs Pazar günü 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkma serbestliği bulunan saatlerde açık olacak. Vatandaşlar temin noktasına giderek kimlikleri ile ücretsiz maske temini gerçekleştirebilecek.

 

TEMİN NOKTALARI

 İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Ve Gençlik Merkezi Giriş Noktası (Lazlar Camii karşısı), Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi Güvenlik Noktası, Kent Müzesi Giriş Noktası, Alanyurt Belediye Ek Hizmet Binası Tahsilat Birimi ve Yenice Belediye Ek Hizmet Binası Tahsilat Birimi.

 

GÜNEŞTE KALMAYIN TAVSİYESİ

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı İnegöl’de de etkili olmasıyla birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 17 Mayıs Pazar günü 12.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkması serbest olan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara güneşte kalmamaları için tavsiyede bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.