80 derecede oruç

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ekmek ve pide ustaları oruç tutmalarına rağmen80 derecelik sıcaklıkta çalışmalarını sürdürüyor.

Yayınlama: 17.05.2018
616
A+
A-

Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için uğraşan fırıncılar, 80 dereceye varan ortamda oruç tutuyor. İnegöl’de fırında çalışan ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen işlerini yapıyor. Fırının başında 80 derece sıcaklık olduğunu belirten 15 senelik fırın ustası Adem Kuyumcu, günde 12 saat çalıştığını söyledi.

 

ALLAH SABRINI VERİYOR








Bir diğer ekmek ve pide ustası Hakan Kenan ise 10 yıldır bu işi yaptığını belirterek,“Fırının içerisinde ki alevin karşısında çalışabilmek kolay değil. O durum ancak fırın başında anlaşılıyor. Bizler biraz daha uzaktayız ama ustamızın yanına sokulabilseniz gözlerinizin içi yanar. Ateşe bakamazsınız. Ustanın çalışma alanı öyle zamanlar oluyor ki 80 derecenin üzerine çıkıyor. Bizler biraz daha dışarıda rahatız. Orada ki arkadaşımızın sıcaktan dolayı inanılmaz derece de sıkıntısı var. Oruç sabırdır. O olmazsa hiçbir şey yapamayız. Allah sabrını veriyor” diye konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.