ADD’DE BİROL ATAY İLE DEVAM

ADD İnegöl Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulu ADD Genel Başkanı H.Emre Altınışık’ın katılımı ile geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirildi.

Yayınlama: 24.02.2020
398
A+
A-

Tek listeyle gidilen seçimde Başkan Birol Atay güven tazeledi. Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen genel kurul toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Kemal Torun, İYİ Parti İlçe Başkanı Fikret Fidan, Kent Konsey Başkanı Halil İbrahim Zengin, bazı dernek başkanları ile dernek üyeleri katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan ADD İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atay’ın ardından kürsüye çıkan ADD Genel Başkanı H.Emre Altınışık, “Bugün bizim Türkiye’de mücadele alanımız anti emparyalist duruştur. Anti emparyalist davaya sahip çıkmadığımız zaman Ortadoğu bataklığına döneriz. Yok oluruz ve ulus olarak da yaşamımızı sürdüremeyiz. Bugün Türkiye üzerinde oynan emperyalist oyunların bitmediğini hep birlikte görüyoruz. Çok net bir şekilde Atatürk’ün 100 yıl önce Samsun’a çıktığı dönemde ki koşulları taşıdığımız bir dönemdeyiz. Atatürk Samsun’a çıkarken bir meclis yoktu ama meclisi kurdu. Parlamenter demokratik sistemi oluşturdu. Egemenliği ulusa halka verdi Türk Kurtuluş Savaşını meclis ile yürüttü. Bizim bir gazi meclisimiz vardı. Şimdi bu unsurları hiç biri yok. Ne parlamenter sistem var ne de gazi meclisin o geçmişteki itibarı var. Dolayısıyla bizim mücadelemiz yeniden güçlü parlamenter  demokratik sisteme geçişin önünü açmak  ve yeniden Atatürk Türkiye’sini inşa etme noktası olmamız lazım. Bunun tümü bunun bütün alternatifleri Ortadoğu devleti olmaktır. Ortadoğu bataklığına sürüklenmektir. Bölünmek ve parçalanmaktır. Maalesef Türkiye de bugünkü yönetim anlayışı da bunun çok gerisinde ve farklı anlayışlara hizmet etiğini de görüyoruz. Özelikle dış politika da görüyoruz. Dış politika da yıllardır söylenen Atatürk’ün “Yurtta barış, Dünya da Barış” sözünün bir edilgenlik olduğunu ve bu anlayışı terk ettiğimiz zaman Neo Osmanlıcılık, yani yeni Osmanlıcılık anlayışıyla bizim daha büyük bir devlet olacağımız yalanıydı. Bu algı operasyonuyla Türk dış politikası Atatürk’ün dış politikası terk edildi. Ve sonuç itibarı ile Libya’dan Suriye’ye, Irak’a kadar pek çok ülke ile sorunlu hale geldik ve oralarda şehitler verdik. Şehitler vermeye de devam ediyoruz. Şehitlere de “birkaç şehit” diyoruz. Olacak iş değil. Birkaç şehit değil, bunların hepsi vatan evladı, bir can hepsi, ana kuzusu, hepsi bu milletin çocuğu. Geleceğimiz birkaç şehit diye küçümsemek, geçmişte de kelle olarak ifade edildi. Bunları kabul etmek mümkün değil. Atatürk’ün dış politikalarını terk edilmesi sonucu gelinen nokta. Bir gün Rusya’nın yanında, bir gün Amerika’nın yanında. Amerika’nın Ortadoğu temsilci Jefrii havaalanında iner inmez şehitleriniz var, başınız sağ olsun diyor. Bunu da Türkçe söylüyor ama 38 bin TIR yardım yaparak YPG’yi destekliyor. Şimdi bunun karşısında Türkiye’nin Atatürkçü dış politikayla, içerde de Atatürkçü siyasete dönmekten başka çaresi yoktur. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak da bizlerin bu işi sonuna kadar mücadele edip halkımıza anlatmaktan başka çaremiz yoktur. Tüm devrim şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimiz saygı ile selamlıyor yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum” dedi.

 






Konuşmanın ardından tek listeyle gidilen seçimde tüm delegelerin oyları ile Birol Atay 3. kez, 3 yıllığına şube başkanı seçildi. Atay’ın başkanlığında ise yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut, Hakan Sorguç,  Nebahat Yılmaz, Münire GÜNEŞ ve Alican Koyun. Genel Merkez Delegeliğine ise, Birol Atay, Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut ve Hakan Sorguç seçildiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş