Ahıskalılar iftarda buluştu

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Arya Düğünde Salonunda iftar programı düzenlendi.

Yayınlama: 09.06.2018
993
A+
A-

Önceki gün düzenlenen iftar programına eski İç İşleri Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Alan, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Av. Vildan Yılmaz Gürel, CHP Bursa Milletvekili adayı Erkan Dönmez, MHP Bursa Milletvekili adayları Hayati Bedir ve Ümit Kaplan, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.

 

İSTEYE İSTEYE SONUCA ULAŞTIK








İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olan mübarek Ramazan ayının sonu haftasına girmiş bulunmaktayız. Bizde istedik ki, bir arada olmamıza, birlik ve beraberlik içinde olmamıza vesile olsun diye bir iftar programı düzenledik. Bizler bugüne kadar hep sorun ve sıkıntılarımız anlatırdık. Bir toplantı ortamı oluşturduğumuzda, bir siyasi büyüğümüzü gördüğümüzde hemen yanında vatandaşlık, çalışma izni ve sağlık sorunlarını dile getirme ihtiyacı hissederdik. Çok şükür dile getire getire, isteye isteye sonuca ulaştırdık. Vatandaşlık konusunda İnegöl’de 8 bin insanımız kimliğine kavuşuyor. Bunların başvuruları bir yandan devam ederken, bir yandan da halkımızın ay yıldızlı Türk kimlikleri gelmeye başladı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bugüne kadar bizlere her türlü desteği veren eski İç İşleri Bakanımız Efkan Ala’ya da çok teşekkür ediyoruz. Hangi sorunumuzla ilgili arasak, kesinlikle yanımızda yer almıştır, çözüm odaklı çalışmıştır. Sağlık sorunlarımızı çözme adına bizlere yardımcı oldu ve genel sağlık sigortası kapsamına alınmamızı sağladı. Şuan 60 lira ödeyen tüm Ahıskalılar genel sağlık sigortasında faydalanacaktır. Bundan sonra da çözülecek sorunlarımız var. Denklikle alakalı sorunlarımız var. Mühendislerimiz, öğretmenlerimiz var. Uzun süreli oturma izniyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Seçimlerden sonra eski İç İşleri Bakanımız Efkan Ala’yla daha sık görüşeceğiz. Halkımızın sorunları için sizin kapınızı çok daha fazla aşındıracağız” dedi.

 

HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ

Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimizde 81 vilayetin tamamından, Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli’den gelmiş buralarda mukim olmuş hemşerilerimizle huzur içinde yaşıyoruz. Rabbim huzurumuzu bozmasın. Çünkü en fazla ihtiyacımızın olduğu ve en önemli gündem maddemizin bu olduğunu düşünüyorum. Önümüzde seçimler var. Gayet güzel bir şekilde herkes seçim kampanyasını yürütüyor. Herkes projelerini, hayallerini anlatıyor. Beraberinde kol kola, omuz omuza şehrimizde güzellikler içinde yaşıyoruz. Bu Ramazanın maneviyatı, bu ruhu istiyorum ki, tüm İslam coğrafyasına da tecelli etsin. Orada zor durumda olan, zulüm altında olan tüm kardeşlerimizde inşallah bizler gibi huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşasın diyoruz. Ben bu organizasyonu yapan başta Mehmet başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

VE SANDIK SİZİN ÖNÜNÜZDE…

Eski İç İşleri Bakanı Efkan Ala ise, “Öncelikle her zaman, her dakika sizlerle birlikte olacağımı belirtmek istiyorum. Merak etmeyiniz, Allah’ın izniyle Türkiye bugünlere geldi ve sizlerin birçok problemi çözüldü. Bundan sonra da bilin ki, her probleminizde yanınızda olacağız. Ama sadece problemleri çözmek için yanınızda olmayacağız, aynı zamanda problemlerle karşılaşmamanız için yapılması gerekenleri yapma konusunda da birlikte olacağız. Sizlerin bir kardeşi, evladı olarak sizin çocuklarınızın daha güzel günlerde yaşaması için elimizden ne geliyorsa sadece biz olarak değil, Türkiye olarak bunu yapacağız. Merak etmeyin, rahat olun. Türkiye gerçekten bölgesinde, İslam dünyasında parlayan bir yıldız gibi ama bu yıldızı parlatan şey sizin iradeniz. Bizim petrol kuyularımız yok. Bizim sandığımız var. Yanı başımızda ki ülkeler petrol zengini ülkeler. Irak dünya petrol rezervlerinin yüzde 9’una, Libya yüzde 5’ine sahip. Ama onlarda huzur, kalkınma, gelişme yok. Bizde ise gelişme var, umut var. Türkiye’yi G-20 dönem başkanı olarak, burada ev sahibi olarak ülkeleri ağırladık ama Türkiye için hedefimiz dünyanın en gelişmiş, en büyük 10 devleti arasında yer almaktır. İnşallah bu noktaya da taşıyacağız. Ama bütün bunları bu sandıktan çıkan sizin iradenizle yapıyoruz. O bakımdan her bir kardeşimizin iradesini sandığa yansıtması çok önemli. Farklı projelerimiz olacaktır. Ama bunların uygulanmasında ortaya çıkan sinerjiyi birlikte sağlıyoruz. O bakımdan bizim bu siyasal istikrarın Türkiye’ye neler kazandırdığını tekraren söylememize gerek bile yok. Ne zaman bunu yakaladıysak, Türkiye gerçekten tarih yazdı ve geleceğe emin adımlarla yürüdü. Şimdi yeni bir dönemdeyiz. Ve sandık sizin önünüzde. Ben Türkiye’nin geleceğini daha da iyi günlere taşıyacak kararın sandıktan çıkacağını biliyorum. Milletimize sonsuz bir biçimde güveniyorum. Ve 81 milyonun daha huzurlu olması için hepimizin elinden geleni yapması gerekliliğine inanıyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.