AHISKALILAR VATANDAŞ OLUYOR EVRAKLAR ALINMAYA BAŞLANDI

Yıllardır vatandaşlık bekleyen Ahıska Türklerine geçtiğimiz aylarda müjde verilmişti. İnegöl Ahıska Türkleri İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş yaptığı açıklamada, ” 20 Ekim Cuma günü itibariyle de İl Nüfus Müdürlüğümüz, İl Göç İdaresi Müdürlüğünden evrakları almaya başladı. 23 Ekim Pazartesi günü itibariyle de alınan evraklardan, evrakları tam olan insanlarımızı çağırmaya başladılar” dedi.

Yayınlama: 26.10.2017
829
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Başvurular başladı. Biliyorsunuz, vatandaşlık listeleri açıklandığında istenen evrakların Göç İdaresinde olduğunu, bununla ilgili insanlarımızın fuzuli masraf etmemeleri ve bir takım rantçılara alet olmamaları için evrakların kullanılması yönünde görüşmeler yaptık. Gerek Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde gerek Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünde gerek İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görüşlerimizi sözlü ve yazılı olarak aktardık. Çok şükür gündeme aldılar. Bizleri haklı buldular. İnsanlarımızın fuzuli masraf etmelerinin önüne geçtiler. 20 Ekim Cuma günü itibariyle de İl Nüfus Müdürlüğümüz, İl Göç İdaresi Müdürlüğünden evrakları almaya başladı. 23 Ekim Pazartesi günü itibariyle de alınan evraklardan, evrakları tam olan insanlarımızı çağırmaya başladılar. Şuanda bize gelen bilgi insanlarımızın yaptırması gereken Konsolosluktan alınacak Aile Kaydı, bekarlar için Bekarlık Kaydı, bir de pasaportun tercümesi. Geri kalan evrakları İl Nüfus Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğünden temin ediyor. Şuan başvurular alınmaya başladı. Sanıyorum yılbaşına kadar başvurular tamamlanır. Belli bir araştırma sürecinden sonra halkımız özlem ve hasretle beklediği ay yıldızlı kimliğine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kavuşmuş olacaklar” DEDİ.

 

İNEGÖL’DEN 50 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU






“İl Nüfus Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğünden evraklarını aldığı kişileri telefonla arayarak davet ediyor” diyerek sözlerini sürdüren Taş, “Çünkü orada bir yoğunluk var. Binlerce evrak var. Nüfus Müdürlüğünün memurları evraklarını Göç İdaresinden alıp fotokopilerini çekiyor ve ardından tekrar Göç İdaresine evrakları teslim ediyorlar. Bu nedenle işlemler uzun sürüyor. Evrakları tamamlanan kişiler, Nüfus Müdürlüğünden telefonla aranarak, davet ediyorlar. Telefonla ulaşamadıklarıyla ilgili bizden destek istiyorlar. Bizlerde bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Davet olmadığı sürece kişiler, kendisini gidip başvuramıyor. Diğer türlü orada aşırı bir yoğunluk olacak. Bu da işleyişi etkiler. Bu nedenle insanlarımız Nüfus Müdürlüğüne çağrıldıkça gitsinler. Şuana kadar İnegöl’den 50 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapılan hizmetten memnun. Eğer İl Göç İdaresi Müdürlüğünde apostilli evrakların orijinali yoksa, başvuru esnasında bu evrakların orijinalini götürmeleri gerekiyor. Eğer orijinali ellerinde yoksa, bu evrakları tekrar yaptırmak zorunda kalacaklar.

İnegöl’den 2 bin 500 aile şuan vatandaşlık alacak. Ayrıca bin 500 aileden şuan hazırlanan ikinci listede çıkacak. İkinci listeyle alakalı çalışmalar devam ediyor. Bize verilen sözde 1 Ocak 2017 tarihine kadar olanların tamamına vatandaşlık verilecek. İnegöl’de yaklaşık 4 bin aileye, yani 8 bin kişiye vatandaşlık verilecek. Başvurular başladı. Biliyorsunuz, vatandaşlık listeleri açıklandığında istenen evrakların Göç İdaresinde olduğunu, bununla ilgili insanlarımızın fuzuli masraf etmemeleri ve bir takım rantçılara alet olmamaları için evrakların kullanılması yönünde görüşmeler yaptık. Gerek Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde gerek Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünde gerek İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görüşlerimizi sözlü ve yazılı olarak aktardık. Çok şükür gündeme aldılar. Bizleri haklı buldular. İnsanlarımızın fuzuli masraf etmelerinin önüne geçtiler. 20 Ekim Cuma günü itibariyle de İl Nüfus Müdürlüğümüz, İl Göç İdaresi Müdürlüğünden evrakları almaya başladı. 23 Ekim Pazartesi günü itibariyle de alınan evraklardan, evrakları tam olan insanlarımızı çağırmaya başladılar. Şuanda bize gelen bilgi insanlarımızın yaptırması gereken Konsolosluktan alınacak Aile Kaydı, bekarlar için Bekarlık Kaydı, bir de pasaportun tercümesi. Geri kalan evrakları İl Nüfus Müdürlüğü, Göç İdaresi Müdürlüğünden temin ediyor. Şuan başvurular alınmaya başladı. Sanıyorum yılbaşına kadar başvurular tamamlanır. Belli bir araştırma sürecinden sonra halkımız özlem ve hasretle beklediği ay yıldızlı kimliğine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kavuşmuş olacaklar.

İl Nüfus Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğünden evraklarını aldığı kişileri telefonla arayarak davet ediyor. Çünkü orada bir yoğunluk var. Binlerce evrak var. Nüfus Müdürlüğünün memurları evraklarını Göç İdaresinden alıp fotokopilerini çekiyor ve ardından tekrar Göç İdaresine evrakları teslim ediyorlar. Bu nedenle işlemler uzun sürüyor. Evrakları tamamlanan kişiler, Nüfus Müdürlüğünden telefonla aranarak, davet ediyorlar. Telefonla ulaşamadıklarıyla ilgili bizden destek istiyorlar. Bizlerde bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Davet olmadığı sürece kişiler, kendisini gidip başvuramıyor. Diğer türlü orada aşırı bir yoğunluk olacak. Bu da işleyişi etkiler. Bu nedenle insanlarımız Nüfus Müdürlüğüne çağrıldıkça gitsinler. Şuana kadar İnegöl’den 50 kişi başvuruda bulundu. Başvuru yapılan hizmetten memnun. Eğer İl Göç İdaresi Müdürlüğünde apostilli evrakların orijinali yoksa, başvuru esnasında bu evrakların orijinalini götürmeleri gerekiyor. Eğer orijinali ellerinde yoksa, bu evrakları tekrar yaptırmak zorunda kalacaklar” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL’DE 8 BİN KİŞİYE VATANDAŞLIK VERİLECEK

“İnegöl’den 2 bin 500 aile şuan vatandaşlık alacak” diyen Taş, “Ayrıca bin 500 aileden şuan hazırlanan ikinci listede çıkacak. İkinci listeyle alakalı çalışmalar devam ediyor. Bize verilen sözde 1 Ocak 2017 tarihine kadar olanların tamamına vatandaşlık verilecek. İnegöl’de yaklaşık 4 bin aileye, yani 8 bin kişiye vatandaşlık verilecek” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş