Ahıskalılar’da gergin kongre

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği 13. Olağan Kongresi gerçekleştirdi. Gergin geçen kongrede Mehmet Taş yeniden başkan seçildi.

Yayınlama: 06.03.2018
757
A+
A-

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılılında bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışm Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Biliyorum ki art niyetli insanlara Allah fırsat vermiyor, vermeyecektir. Nasıl ki, ülkemizle içerdeki ve dışarıdaki hainler uğraştıkça millet olarak, toplum olarak kenetleniyoruz, güçleniyoruz, bizlerle de ne kadar uğraşırlarsa o kadar kenetlenip birlik beraberlik içinde oluyoruz. Rabbim birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylesin. Son 20 gün içinde birileri aramıza nifak sokarak, Yalçın Üçdal ve Ali Aras üzerinden birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalıştılar. Öylesine ileri gittiler ki deneğimize dört tane öğrenci gönderip oyun oynatıp polise ihbar ederek derneğimiz bastırdılar. Böylesine gözü dönmüş bunların. Ama çok ki şükür yinede başarılı olamadılar. Aksine daha fazla kenetlenmemize vesile oldular. Bundan sonra arkadaşlarımızla ve siz değerli üyelerimizle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çok daha başarılı hizmetler yapacağımıza inancımız tamdır. Değerli arkadaşlarım, kendini uyanık zanneden ve Milletimizin üzerinde gören ve meydanı boş gören nidüğü belli dahi olmayan şahsiyetler benim ve Osman Hqtipoğlu üzerinden derneğimizi yıpratmaya çalıştılar. Hatta daha da ileri giderek Ahıskalı’dır Ahıskalı değildir diye yayınlar yaptılar. Ya siz kim oluyorsunuz Osman Hatıpoğlu ve Mehmet Taş’ın Ahıskalı olup olmadığını sorguluyorsunuz. Sorgulamaya kalkışıyorsunuz. Bunlar şerefsizdir, bunları destekleyenlerde şerefsizdir diyeceksiniz. Ondan sonra Bursa-Gürsu ve Antalya’dan gelen kim oldukları, ne iş yaptıkları ve neye hizmet ettikleri belli olmayan insanlarla milletin önüne ‘ ne liderlik yapmak için çıkacaksınız. Sizleri de bizleri de milletimiz çok iyi biliyor. Osman Hatipoğlu ile altı sene önce tanıştım. Her zaman söylüyorum. Tanımakta geç kaldığım bir ağabeyim. Altı senedir derneğimize benden bile fazla katkı yapmıştır, gerek bilgisi, gerek, gerek fikirleriyle, gerek emeğiyle milletine ne kadar katkı yaptığını herkes çok iyi biliyor. Osman Hatipoğlu ile ilgili çıksınlar İnegöl’de bir anket yapsınlar, Ahıskalı olsun veya olmasın tüm İnegöl halkına sorsunlar. Bir tek kişi olumsuz bir düşünce söyleyebilecek mi. Kimmiş Osman Hatipoğlu ve Mehmet Taş. Şunu da ifade edeyim ki kimse diyemez işimiz düştü görülmedi diye.  Arkadaşlar sizler Osman Hatioğlu’nu da, Mehmet Taş’ı da çok iyi tanıyorsunuz” dedi.

 

CEVABI SİZLERİN VERMESİ GEREKİYOR






“Bunlara en güzeli cevabı sizlerin vermesi gerekir” diyerek konuşmasını sürdüren Taş, “ Arkadaşlar; Osman Hatioğlu ile yola çıktığımız ilk günden buyana, baba tarafının Bulgaristan, Anne tarafının Ahıska Türkü olduğunu ve her iki tarafıyla da guru duyan, göğsünü gere gere söyleyen bir arkadaşımızdı. Bunlar ya yeni duydu, yada çarpıtmak gereği hissettiler. Bunların bu saçma sapan söylemleri ve güya karalamaya çalışmalarını da sizlere bırakıyorum. Bu farklı amaç ve hevesler peşinde koşan zihniyetteki insanların, herhalde amcaları, bibileri, akrabaları oluyor. 2Dayıları, halaları bir şeyleri olmuyor. Hiçbir kan bağı yok diye düşünüyorlar herhalde. Arkadaşlar dernekçilik gönül işidir. Gönlünüzü yüreğinizi koyarsanız, şahsi çıkar değil de, halkınızın ve ülkenizin çıkarları için çalışmalar yaparsanız zaten başarı kendiliğinden geliyor.  Bu arada şunuda belirtmek isterimki ,bu kongre sürecimizin İnegöl’ün sorunudur. İnegöl’de ki dernek üyelerimiz ve halkımızın karar vereceği bir durumdur. Ne Antalya’da ki bazı şahsiyetler,  ne de Bursa’da ki şahsiyetleri ilgilendirir. Bizim kendi içimizde değerlendirip karar vereceğimiz konulardır bunlar. Umarım bir daha buralara gelip de illegal toplantılar yapıp içimiz nifak sokmaya çalışmazlar. Zaten siz değerli üyelerimiz gerekli cevabı veriyorsunuz” diye konuştu.

 

Türk Dünyası’nın tarih boyunca hep zulme maruz kaldığını belirterek konuşmasını sürdüren Taş, “ Bizim sıkıntımız 1828 Osmanlı-Rus savaşından sonra Ahıska’nın Osmanlı topraklarından çıkması sonrasında, Ahıska’nın kötü ve çileli kaderi başlamıştır. Daha sonra 1944 sürgünüyle biz Ahıska Türk’lerini dağıtmaya, yok etmeye çalışmışlardı.  Ama çok çok şükür başarılı olamadılar. 1944 Ahıska sürgünü sonrasında 1989 Fergane olaylarıyla üzerimizdeki zulüm devam etti. Bizleri bölmeye Parçalamaya yok etmeye çalıştılar.  Ama Rabbime şükürler olsun ki başarılı olamadılar. Evet bu yüzdendir ki ülke olarak da millet olarak da toplum olarak da birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Olmalıyız ki tüm Dünyadaki nemrutlara Türkün gücünü, Türkün kardeşliğini, Türkün merhametini bir kez daha gösterelim. Arkadaşlar bizler; İnegöl’de yaşayan Ahıskalılar olarak kendi içimizde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız, olmalıyız ki, hem ilçemize hem de Ülkemize daha fazla katkı yapabilelim. Arkadaşlar bizler bundan sonra başarı grafiğimizi daha, da yükselterek hem -Ticarette, hem akademide, hem de siyasette başarılı olmalı ön saflarda yerimizi almalıyız..Kasım ayındaki sürgün yıldönümünü anma etkinliğimizde değerli Belediye Başkanımız Sayın ; Alper Taban bey demişti ki.Sırtına bir küfe alacaksın hakkında söylenen tüm hakaret ve olumsuz eleştirileri küfenin içine atacaksın küfenin altını da açık bırakacaksın. Biz de küfemizi sırtımıza aldık, altını açtık, yola çıkıyoruz Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Değerli dostlarım sözlerime burada son verirken, Bugüne kadar ahrete göçmüş akrabalarımıza 1944 sürgünü esnasında ve 1989 Fergane olaylarında Hocalı Katliamı sürecinde Şehit olan tüm Atalarımıza ve Ülkemiz savunmasında terörle mücadelede ederken ve ülkemizin Afrin hareketinde Şehit olan tüm askerlerimize güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ailelerine ve ülkemize baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum. Gazi olanlara da Rabbimden sağlık diliyorum. Allah ülkemizin birlik beraberliğini kardeşliğini bozmak isteyenlere fırsat vermesin” şeklinde konuştu.

 

Dernek başkanı Mehmet Taş’ın konuşmasının ardından üye olmak istediklerini ancak mevcut dernek yönetimi tarafından üye yapılmadıklarını iddia ede yaklaşık 50 kişilik bir gurup konuşma hakkı istedi. Konuşmaya izin verilmemesinin ardından salonda gerginlik yaşandı. Gerginlik emniyet ekiplerinin müdahalesi ile son buldu.

 

Kongre divan başkanı ve üyelerinin seçiminin ardından ayrı ayrı ibraz edilen denetim ve faaliyet raporlarının okunması ile devam etti.

 

Kongrede tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Mehmet Taş yeniden başkan seçildi.

 

Salon içerisinde başlayan gerginlik salonun dışına taştı.

 

Salonun dışında devam eden gerginliğe emniyet ekipleri yeniden müdahale etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş