AHMET YESEVi iNEGöL’DE SAHNEYE TAŞINDI

Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan büyük Türk mutasavvıflarından Ahmet Yesevi’nin düşüncelerinin konu edildiği “Ahmet Yesevi” yetişkin tiyatro oyunu, İnegöl Belediyesi Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöllü izleyicileri ile buluştu.

Yayınlama: 17.11.2017
611
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri sürüyor. İlçe halkının ilgiyle takip ettiği etkinlikler kapsamında Çarşamba akşamı Bursa Devlet Tiyatrosunun sahneye taşıdığı “Ahmet Yesevi” yetişkin tiyatro oyunu Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde İnegöllülerle buluştu.

 

AHMET YESEVİ’NİN DÜŞÜNCELERİ SAHNEYE TAŞINDI






Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye uyarlanan büyük Türk mutasavvıflarından Ahmet Yesevi’nin düşüncelerinin konu edildiği oyun, 20.00’da izleyicinin beğenisine sunuldu. Savaş Aykılıç’ın yazdığı, Ömer Naci Topçu’nun yönettiği oyuna ilçe halkının ilgisi de büyük olurken, Belediye Başkanı Alper Taban’da gösteriyi takip etti.

 

İNEGÖLLÜLERİ NİTELİKLİ PROGRAMLARLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Oyunun sonunda sahneye çıkan Belediye Başkanı Alper Taban, tiyatro ekibi ve vatandaşlara teşekkür etti. Sahnelenen gösteride özellikle vurgu yapmak istenilen oyunun ana karakteri Hoca Ahmet Yesevi’nin tasavvufi yönüyle ön plana çıkmış bir büyüğümüz olduğunu ifade eden Taban, bugün olduğu gibi bundan sonra da ilçe halkıyla böyle nitelikli programları buluşturmaya devam edeceklerini kaydederek “Bursa Devlet Tiyatrosu ile bugün bir protokol imzaladık. Bu kapsamda inşallah 2 programımız daha olacak. Tabi sadece tiyatrolarla bitmeyecek bu iş. Kültür sanat anlamında pek çok alanda etkinliklerimiz devam edecek. Ama bu sürçten sonra ana hedefimiz daha nitelikli programlar yapmak. Daha net mesajlar vereceğimiz ve sizlerin de hoşuna gidecek programları burada icra etmek istiyoruz” dedi.

 

Alper Taban, konuşmasının ardından Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Ömer Naci Topçu’ya üzerinde İnegöl’ün değerlerinin işli olduğu çini takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş