AHŞAP OYUNCAK YARIŞMASININ İLKİ İNEGÖL’DE GERÇEKLEŞTİ

Türkiye genelinde çocuklar için doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması amacıyla kurulan Tematik liselerde eğitim gören öğrencilerin yaptıkları ahşap oyuncaklar, Bursa’nın İnegöl ilçesinde yarıştı. Türkiye genelindeki 475 oyuncak arasından yapılan elemeler sonucunda finale kalan 100 oyuncak sergilendi. Sergilenen oyuncaklar arasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Yayınlama: 12.06.2019
581
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11-12 Haziran tarihleri arasında Ahşap Oyuncak Yarışması Sergi ve Ödül Töreni Kültür Park içerisinde bulunan Salon Alyansta düzenlendi. İlki İnegöl’de bu yıl düzenlenen Ahşap Oyuncak Yarışmasına Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden katılım oldu.  Yarışmanın finaline 81 ildeki Tematik liseden 100 adet proje katıldı.

 

Temalı ve Serbest olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada finale kalan son 100 oyuncak arasında 1,2 ve 3. sıralamaya giren okullara hediyeleri verildi.








 

ÖDÜLLER VERİLDİ

Temalı Kategoride sıralamaya giren oyuncaklar; 1. Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu, 2. Ankara Etimesgut Hayriye Ethem Turhanlı M.T.A.L, 3. Hatay Erol Bilecik M.T.A.L, Mansiyon ödülü ise Hatay Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu M.T.A.L okuluna verildi. Serbest Kategoride sıralamaya giren oyuncaklar; 1. Tokat Anadolu ve Mesleki Tenik Lisesi, 2. Samsun Tekkeköy Ali Emine Kahvecioğlu  M.T.A.L, 3. Sakarya Adapazarı İ.M.K.B M.T.A.L, Mansiyon ödülü ise Aydın Efeler Dalaman Lisesine verildi.

 

İnegöl Sanayi ve Ticaret Odası sponsorluğunda yapılan yarışmada, birincilik ödülü 4.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL olarak belirlenen yarışmada ayrıca Autodesk Firması tarafından dereceye girenlere 500 TL hediye çeki verildi.

 

İNEGÖL MOBİLYASI TÜRKİYE’DE BAŞKENT

Organizasyonun ana sponsorluğunu yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl Türkiye’de mobilyanın üretim merkezi, ihracat merkezi, istihdam merkezi tabiri caizse İnegöl Mobilyası Türkiye’de başkent olmuş konumda. Ben özellikle Milli Eğitim Bakanlığımıza böyle bir projeyi düşündükleri için çok teşekkür ediyorum. Eğer İnegöl olarak biz mobilya sektörü özelinde lideriz, birinciyiz, Türkiye’de Başkentiz diyorsak bu tarz çalışmaların öncülüğünü yapmak zorundayız. Öğrenci ve öğretmenlerimizin ellerine ve emeklerine sağlık” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise, “Bu süreç bakan yardımcımızın himayesinde yaklaşık 7 ay önce başlamıştır. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi, doğal ve sağlıklı, yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması, yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması, yeni, ergonomiye uygun, araştırma, geliştirme odaklı, ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek oyuncakların tasarlanması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Kapsamında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda ve özel meslek liseleri ile özel eğitim meslek okullarında öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla 22 Nisan-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında MEB Ahşap Oyuncak Yarışması düzenlenmiştir. 475 başvuru yapılan,  427 katılımcıyla gerçekleştirilen yarışmada serbest kategoride ilk 50, temalı kategoride ilk 50 sırada yer almış ve bugün yarışmanın finalinde dereceye giren okullarımıza hediyeleri verilecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

2023 VİZYONU BAŞLIĞINI GÖRDÜM

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’de bu organizasyonun yapılmasının önemi bence şöyle İnegöl’ün mobilyada, ahşapta ve orman ürünlerinde yaklaşık 100 yıllık hikâyesi var. Biz bunu da yaklaşık 5 yıl önce yapılan Ağaç ve Ahşap müzemizle sergiledik. Az önce eğitimde 2023 vizyonu başlığını gördüm. Bu da ülkemizde ciddi bir dönüşümün olduğunun işaretidir. Bugün burada altmışa yakın vilayetimizden insanı ağırlamaktan ötürü duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Tüm yarışmacılar benim nazarımda birincidir” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE SİZLERE EMANET

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, “Sevgili gençler geleceğin Türkiye’si sizlere emanet geleceğin Türkiye’sini sizler yöneteceksiniz. Dolayısıyla da ben sizlerin hayallerini burada gördüm. O kadar güzel eserler ortaya çıkarmışsınız ki ben sizlerin hepinizi tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.