Aile ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur

İnegöl Belediyesi’nin AHİD işbirliğiyle düzenlediği Evlilik Okulu kapsamında “Ailede Manevi Eğitim” konusunda düzenlenen konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Halil Atalay, “Aile ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlü olur. Bundan dolayı da bizim toplumumuzda aileye çok büyük önem verilir” dedi.

Yayınlama: 09.10.2018
793
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) işbirliğinde toplumun yapı taşı olan aile müessesesinin önemini ortaya koymak adına başlatılan Evlilik Okulu eğitimleri sürüyor. Eğitimler kapsamında Cuma akşamı Araştırmacı Yazar Halil Atalay İnegöllülerle buluştu. “Ailede Manevi Eğitim” konulu konferans, Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konferansta aile kurumunun önemine vurgu yapan Halil Atalay; “İnsan en değerli varlık olduğundan dolayı, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İşlerin en özeli, en güzeli de ailedir. Bir yola girmeden mesafe alamazsınız. Sizler bu yola girmişsiniz buraya gelerek. İnşallah Şabani Veli Hazretlerinin dediği gibi; gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle olsun” dedi.








 

AİLE KONUSU CİDDİYE ALINMAK ZORUNDADIR

Ailelerin geleceğin insanını yetiştiren kurumlar olduğuna dikkat çeken Atalay; “Güzel şehirler inşa edebilirsiniz, güzel parklar, bahçeler, binalar… Fakat o binaları güzel kullanacak nesiller yetiştiremezseniz, o sizin trilyonlar harcayarak kurduğunuz güzellikleri bir çırpıda yok edebilirler. Bunun için iş insana dayanıyor. İnsanın da yetişebileceği en önemli kurum ailedir. Bundan dolayı aile, toplumun en küçük hücresidir. Aile ne kadar güçlü olursa, toplum da o kadar güçlü olur. Bundan dolayı da bizim toplumumuzda aileye çok büyük önem verilir. Düğün evlerine bayrak asılır, adeta devlet kuruyormuşçasına… Aile konusunu çok ciddiye almak zorundayız. Bundan dolayı, insan yetiştiren o kurumun düğünü yapılırken aileler bayrak asarlar. Tabiri caizse yeni bir devlet kurulurcasına. Çünkü yeni bir aile kuruluyor, yeni bir ümmet, yeni bir millet yetiştirilecek” diye konuştu.

 

Aile kurumu içerisinde karşılıklı anlayış ve hoşgörü olması gerektiğini de ifade eden Halil Atalay, “İki sert birbirine çarptığında ne olur? Ses gelir. Peki, biri yumuşak olursa ne olur? Birbirine çarpsa da ses gelmez. O yüzden ailede birbirimizi idare etmeyi öğrendiğimiz zaman, birbirimizi taşımayı öğrendiğimiz zaman, birbirimizi yük olarak görmediğimiz zaman ne olur? Mutluluk artar. İnsanlar ailede birbirlerini yük olarak görmezlerse ve birbirlerini birlikte cennet yolculuğuna çıkmış yolcular olarak görürlerse o ailede problem olmaz. Birbirlerini taşımaları daha kolay olur. Ama nereye kadar giderse gitsin dersek bu olmaz” şeklinde konuştu.

 

Konferans sonunda Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Evlatlarla anne babaların aynı zamanda iman kardeşi olduklarına dikkat çeken Kara; “Ölçüyü de Peygamber Efendimiz koymuş; kendi nefsin için istediğini mümin kardeşin için de istemediğin sürece hakiki mümin olamazsın. Bu ölçü çok güzel bir ölçü. Ancak günümüzde maalesef boşanmalar çok arttı. Bu da bizi çok üzüyor. Eşimin beni sevmesini istiyorum, önce ben sevmeliyim. Eşimin bana sadık kalmasını istiyorum, önce ben sadık kalmalıyım. Eşimin bana saygı göstermesini istiyorum, önce ben saygı göstermeliyim düşüncesinde olmalıyız. Ben buralara kadar gelerek salonu dolduran sizlere de teşekkür ediyorum. Rabbim herkese sabırlı, saygılı, sevgili, ömür boyu mutlu evlilikler nasip etsin inşallah” dedi.

 

Konuşmaların ardından Araştırmacı Yazar Halil Atalay’a hediye ve çini takdimi yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.