Ailesi için plazma bulundu Ama ihtiyacın devam ettiğini bildirdi

Koronavirüs hastalığını yenen Ferda Çakar (31), koronavirüs tedavisi devam eden ve sağlık durumları kötüye giden babası Alaettin Gün (61) ile babaannesi Süheda Gün (82) için sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığı atlatan kişilerden immün plazma bağışı yapmalarını istemişti. Çakır bugün yaptığı açıklamada plazma kanın bulunduğunu ancak plazma ihtiyacının hastanelerde devam ettiğini bildirdi.

Yayınlama: 21.08.2020
983
A+
A-

Yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı şikayeti ile 3 Ağustos´ta İnegöl Devlet Hastanesi´ne başvuran Ferda Çakır´ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Hastaneye yatırılan Ferda Çakır´ın tedavisine başlandı. Çakır´ın temaslılarını araştıran filyasyon ekibi, Çakır´ın babası Alaettin Gün ve babaannesi Süheda Gün´de yüksek ateş ve öksürük olduğunu belirledi. 6 Ağustos´ta Alaettin ve Süheda Gün´e yapılan koronavirüs testi de pozitif çıktı. Ardından da İnegöl Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak, tedavi altına alındılar. Ferda Çakır, 10 günlük tedavisinin ardından son yapılan test sonucunun negatif çıkması ve şikayetlerinin sona ermesi üzerine 14 Ağustos´ta taburcu edildi. Ancak sağlık durumları ciddileşen Süheda Gün´ün yoğun bakıma alınırken, Alaettin Gün ise entübe cihazına bağlandı.

 

Doktorların babası ve babaannesinin iyileşmesi için immün plazmaya ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Ferda Çakır da bugün sosyal medyada yayınladığı video ile koronovirüs tedavisi olan ve iyileşen kişilerden babası ve babaannesi için immün plazma bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunmuştu. Alaettin Gün ve Süheda Gün için aranan plazma kan bulundu.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ferda Çakır, “Koronavirüs rahatsızlığı nedeniyle durumu ağır alan babam Alaettin Gün ve babaannem Süheda Gün için acil olarak aradığımız plazma kan bulundu. Kan veren ve arayış olan herkese teşekkür ediyorum. Bilinmelidir ki plazma tedavisi durumu ağır olan hastalar için bir umut teşkil etmektedir. Bu neden özellikle bu virüsü atlatan vatandaşlarımızı durumları uygun olması halinde Kızılay Kan Merkezine  giderek plazma bağışı yapmalarını, bu hastalıkta dolayı ciddi sorun yaşayan biri olarak söylüyorum. Yapacağınız bir bağış ile hayat kurtarabilirsiniz. Şuanda evet bizim için plazma kan bulundu ancak ihtiyaç halen devam ediyor. Diğer hastalar içinde hassasiyet bekliyoruz” dedi.

 

 

Sosyal mesafe ve maske kuralarına da uyulması gerektiğini belirten Çakır, “Devletimizin aldığı tüm tedbirlere harfiyen uyulması gerekiyor. Hastalığı belki genç yaşta bizler hafif atlatabiliriz ama büyüklerimiz için bu durum böyle olmayabiliyor. Bu hastalığın artık fakrında varalı ve kurallara uyalım”  şeklinde konuştu.

 

HABER: KADİRİ İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş