AK Kadınlar Beylik Hanı’nı ziyaret etti

AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve yönetim kurulu üyeleri, Cafer Para Beylik Hanı’nı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Leblebici, ” Siyasette, kamuda, sanayide, esnaflıkta kadının her geçen gün güç kazandığını görüyoruz. Burada da rızkını temin etmek adına ve ailesine, eşine, topluma değer katmak adına bir araya gelmiş, güç birliği yapmış kadınlarımız vardır. Kendilerini yürekten kutluyorum” dedi.

Yayınlama: 15.02.2018
507
A+
A-

AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ve yönetim kurulu üyeleri, Cafer Para Beylik Hanı’nı ziyaret etti.

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Leblebici, “Cafer Paşa Beylik Hanı ismi ile bilinen, bazı kaynaklara göre 200, bazı kaynaklara göre de 450 yıllık olduğu sanılan tarihi han, 21 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangında tamamen kül olmuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyonun ardından özgün kimliğiyle yeniden hizmete açılmıştır. Tarihi han, ilk günkü orijinal görüntüsüyle yine alışveriş mekânı olarak hizmet vermektedir” dedi.






 

Beylik Hanı’nda mini dükkanlar kuran kadınları tebrik ettiğini ifade eden Leblebici, “Siyasette, kamuda, sanayide, esnaflıkta kadının her geçen gün güç kazandığını görüyoruz. Burada da rızkını temin etmek adına ve ailesine, eşine, topluma değer katmak adına bir araya gelmiş, güç birliği yapmış kadınlarımız vardır. Kendilerini yürekten kutluyorum. Türkiye’de farklı kadın çarşıları, kadın pazarları vardır ama tarihi bir mekân içinde böyle bir yapılanma ilktir. Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı, mobilya ve köfteden sonra İnegöl’ün tanıtımına önemli bir katkı yapacağına inanıyorum, Buranın tanıtımı açısından biz de elimizden geleni yapacağız eserin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlçe Yönetim Kurulu Üyemiz Zübeyde Yakşe ve kadın kolları yönetimimiz ile ziyaret ettiğimiz bu tarihi han’daki, örnek çarşıda emeği ile geçim mücadelesi veren tüm esnaflarımızın, işlerinin rast gelmesini, hayırlı kazançlar nasip olmasını diliyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş