AK KADINLAR’DAN TURUNCU ÇiZGi FARKINDALIĞı

Kadına yönelik şiddetin bertaraf edilmesi için farkındalık etkinliği düzenleyen AK Parti İnegöl Kadın Kolları üyeleri, İnegöl Belediyesi önünde toplanarak ‘Turuncu Çizgi’ çekti.

Yayınlama: 25.11.2018
824
A+
A-

Belediye önünde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Ekinlikte ilk olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Toplumumuzun yarısı erkeklerden, yarısı da bayanlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla hanımefendilerin bu noktadaki, bugüne kadar görüş oldukları şiddeti görmemeleri adına ve bu konuda gerçekten farkında olmayan birileri varsa, bu insanları da farkına vardırmak adına biz de bugün hanımefendilerin yanındayız. Bizim de AK Parti İlçe Teşkilatımızın Kadın Kolları Başkanlığımızın önderliğinde bir program hazırlanmış. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra kadına şiddet konusunda turuncu çizgimizi bugün hep birlikte çekmiş oluyoruz. Ben emeği geçen İlçe Başkanıma, Kadın Kolları Başkanıma, tüm teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu farkındalık sadece İnegöl’de değil, uluslararası alana taşınacaktır. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi






 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici ise, “Kadına yönelik şiddet dünyanın her yerinde aynı biçimde tezahür ediyor. Ve aile içi şiddet ne yazık ki hala en yaygın şiddet olarak devam ediyor. AK Kadınlar olarak kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu dile getirmekten vazgeçmiyor, ekonomik veya kültürel hiç bir bahanenin ardında sığınmadan kadına yönelik her türlü şiddete karşı turuncu çizgimizi çekiyoruz. Yüzyıllar öncesinden, henüz insan hakları evrensel bir bildirgesi yokken, kadın erkek ayrımı yapmadan, insani bir mesajın dünyaya yayılmasına öncü olan Hz. Peygamberin sözünü hatırlamak ve hatırlatmak hepimizin üzerine düşen vazifedir. ‘İnsanlara merhamet etmeyene, Allah da merhamet etmez’ Ülkemizde ve dünyada kadınlar yüzyıllardır sürdürdükleri çeşitli mücadeleler ile kadına ve aslında insana yakışır adalet talepleri ile oldukça büyük kazanımlar elde etmişlerdir. Ülkemiz bu anlamda kadınların yaşadığı sorunlarla ilgili çeşitli hukuki düzenlemelerle yıllardır tüm kadınların yanında olarak güçlenme ve kendilerine geliştirme süreçlerine katkı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş