AK PARTi’DE TEMAYüL YOKLAMASI

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasının ardından yeni ismin belirlenmesi için teyamül yoklamasına gitti.

Yayınlama: 31.10.2017
612
A+
A-

Merinos AKKM’de Başkanlık Salonu’ndan yapılan yoklamaya AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ile partililer katıldı. İl Başkanı Ayhan Salman, “Bizler en büyüğünden en küçüğüne kadar her kademeden dava arkadaşımızla birlikte önce Hakk’ın, sonra da halkının rızası için çalışan, bu değerler önünde makam, mevki sevdasını hiçe sayan bir anlayışla siyaset yapan davanın üyeleriyiz. İsimlerden öte, hizmet anlayışımız ve davamız hepimizin önceliğidir. Son günlerde yaşanan ve hiçbir tartışmaya mahal vermeden en güzel şekilde gerçekleştirilen değişim süreci bu gerçeğin en güzel göstergesidir” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, “Ülkemizde bin 397 belediyemiz var. 2016 resmi rakamlarına göre 109 milyar geliri, 121 milyarlık gideri olan belediyelerimiz var. Bu belediyelerden 884’ü AK Parti’de. Birileri, ‘AK Partili belediyeler başarısız. AK Parti böyle değişime ihtiyaç duyuyor’ diye düşünüyor. Asla böyle değil. Türkiye’deki belediyelerle mukayese yaptığımızda, biz bu ülkedeki CHP, MHP, ya da diğer partilerden hepsinden başarılı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Muhalefet, ‘Seçimle geldiler, seçimle giderler. Başka hiçbir denetime tabi değildirler’ diyor. 5 yıl idari denetimlere belediyeler tabidir. Bunu İçişleri Bakanlığı yapıyor. Mali denetimi Sayıştay yapıyor. Meclis denetimlerini meclis üyeleri yapıyor. Aynı zamanda belediyelerimizi üyelikleri sebebiyle partiler denetler. Biz belediyelerin seçimle gelip gittiğini biliriz. Bu süreç içerisinde de bir sürü denetime tabi olduklarını biliriz” diye konuştu.

“Bir değişime, milletin talebine cevap verme ihtiyacı doğdu” diyen Kaya, şunları söyledi: “Bu oturduk, belediye başkanlarımızla karşılıkla istişare ettik, değerlendirdik, böyle bir talepte bulunduk. Bir şehri emanet ettiğimiz 884 AK Partili arkadaşımızın, şehrin hukukunu koruma noktasında, kendilerinden beklentilerimiz var. Biz, 884 arkadaşımızın hukukunu korumak zorundayız. Böyle iftira edenlerin iftiralarına çanak tutan, ya da onlardan hoşlanan, sandalyelerin uçuştuğu parti değiliz. Biz hiçbir belediye başkanımıza kaset komplolarıyla siyasal iktidar değiştiren parti de değiliz”








AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise, “Bu değişimler Türk milletimizin talebi üzerine olmuştur. Partimizin yaptığı araştırmalar ve çalışmalar ile bu kararlar verilmiştir. Bugüne kadar görev yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye yaptığı hizmetlerden dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Siyaset sadece bir makamda, mevkide yapılan bir iş değildir. Bugün burada hizmet yapmışsındır, yarın eğer hizmet yapma isteğin var ise, parti ahlakın var ise, başka bir noktada hizmetlerine devam edersin” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.