AKTAŞ DOĞUBAYAZIT MUHTARLARINI AĞIRLADI

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 günlük gezi için Doğubayazıt’tan İnegöl’e gelen 45 kişilik muhtar heyetini Belediye Meclis Salonunda ağırladı.

Yayınlama: 06.04.2017
852
A+
A-

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın koordinatör olarak atandığı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden 3 günlük gezi için İnegöl’e gelen 45 kişilik muhtar heyeti, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuğu oldular. 3 günlük İnegöl ve Bursa gezisinin ikinci gününde aralarında Doğubayazıt Muhtarlar Derneği Başkanı Gündüz Demir’in de yer aldığı muhtar heyetini Belediye Meclis Salonunda ağırlayan Aktaş, “İki şehir tek yürek” sloganına dikkat çekerek Doğubayazıt’ın da İnegöl kadar özel bir şehir olduğunu ve çok daha iyi hizmetleri hak ettiğini ifade etti.

 

İNEGÖL VE BURSA’YI GEZECEKLER






Meclis salonundaki buluşmada konuşan Başkan Aktaş, muhtarların 3 günlük gezi programı hakkında bilgi vererek “Misafirlerimiz dün akşam İnegöl’e geldi ve ilk gece için kendilerini Oylat’a yerleştirdik. Bugün Oylat mağarasını gezdiler. Bugün yapılacak İnegöl şehir turuyla birlikte akşam İnegöl’de konaklayıp yarın da akşamüzerine kadar Bursa turunu gerçekleştirip akşamüzeri Sabiha Gökçen havaalanından yolcu edeceğiz kendilerini. Şuanda bulunduğumuz mekan da bizim meclis salonumuz. Meclis toplantılarımızı burada yapıyoruz” dedi.

 

DOĞUBAYAZIT’TA ÖZEL BİR ŞEHİR

İnegöl’ün özel bir şehir olduğunu ve Doğubayazıt’ın da en az burası kadar özel olduğunu vurgulayan Aktaş, “Memleketin her köşesi ayrı bir güzel. Doğubayazıt’ta çok güzel bir şehir İnegöl’de. Burada yerin altı da çok değerlidir üstü de. Osmanlı buralarda iz sürmüş. Nihayetinde bu topraklar Osmanlı’ya şahitlik etmiş topraklar. Osmanlı’ya başkentlik etmiş topraklar. Buralar gerçekten özel topraklar. Ama Doğubayazıt özel değil mi? Doğubayazıt’ta en az bu kadar özel bir şehir. Gittiğim her yerde de bunu söylüyorum. İnegöl’ün köftesi, mobilyası, kaplıcası meşhur. Bizde tarım da çok iyi. Meyvecilik, fidancılık… Ayçekirdeğimiz çok meşhur. Çerezlik ayçekirdeğinin yüzde 70’i Yenişehir ve İnegöl ovalarında yetişir. Ciddi bir gelir kaynağıdır İnegöl için. Çilek ve kirazı meşhurdur. Ama biz bunları geliştirebilmek için ürün toplama merkezleri yapıyoruz, tarım fuarları yapıyoruz. İnsanları dışarılara fuarlara götürüyoruz. Bir yandan tarımı da burada geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

5-6 AYDA FARKI GÖRECEKSİNİZ

Doğubayazıt’taki kötü yönetimin ardından yoğun bir tempoyla şehri hak ettiği hizmete kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Aktaş, “Doğubayazıt’a ilk geldiğimde şehrin sorunları nedir diye sorduğum her vatandaş köpeklerden şikayet ediyordu. Bununla ilgili hemen bir çalışma başlattık. Kısa sürede aradaki farklı görmüşsünüzdür. Doğubayazıt’ın tamamıyla ilgili de 5-6 ay içerisinde orada yaşanan değişimi, dönüşümü göreceksiniz” şeklinde konuştu.

 

DOĞUBAYAZIT KADİM BİR ŞEHİR

Aktaş, Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinin tamamının önemli olduğuna vurgu yaparak sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Doğubayazıt gerçekten çok güzel, kadim bir şehir. Çok ciddi özellikleri olan bir şehir. Yerel hizmetler açısından geçmişte hatalar yapılmış, eksikler yapılmış. Onları da inşallah oradaki arkadaşlarımızla birlikte destek ve katkılarla ciddi bir standarda getirmek azmindeyiz, heyecanındayız. Bunu yaparken de özellikle şehirde bir başarının tek başına ortaya çıkmayacağını, tek yürek olması gerekliliğini ben her ortamda vurguluyorum. Çok değerli ağabeylerimize ve arkadaşlarımıza da aynı şeyleri özellikle ifade ettim. O değişim ve dönüşümü beraber gerçekleştireceğiz. Ben inanıyor ve ümit ediyorum ki bir gün dönüp geriye baktığımızda iyi ki bunları yapmışız deyip insanların hayır duasını alabilirsek ne mutlu bize. Nihayetinde ben Doğubayazıtlı değilim. Ama Türkiye’nin her köşesinin İnegöl olduğunu, her köşesinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Doğubayazıt’ta güzel olmalı, Ağrı’da güzel olmalı, Artvin’de güzel olmalı, Hakkari’de güzel olmalı, Bursa’da güzel olmalı. 780 bin kilometrekarenin tamamı güzel olmalı. Bir ve beraber olmalı. Özellikle güney hattımızdaki sıkıntılarla bunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gördük”

 

Başkan Aktaş’ın konuşması sırasında muhtarlar zaman zaman alkışlarıyla destek verirken, konuşmanın ardından Doğubayazıt Muhtarlar Derneği Başkanı Gündüz Demir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Doğubayazıt’tan getirdiği hediyeyi takdim etti. Başkan Aktaş’ta Demir’e çini takdiminde bulunurken, muhtarlara da içerisinde hediyelerin yer aldığı çantalar takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş