AKTAŞ’I HEDEF ALDILAR… PEKİ NEDENİ NE?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, son günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı dilinden düşürmemesinin ardından, Bursa genelinde CHP teşkilatlarının Aktaş hakkında aslı olmayan karalayıcı yorumları ve bazı Bursa yerel haber kuruluşlarının da buna çanak tutması, ‘CHP’nin tüm hesaplarını ortaya çıktı’ yorumlarına neden oldu.

Yayınlama: 18.06.2020
6.873
A+
A-

İŞTE KALEM KALEM O KONULAR

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu almak için 2014 yerel seçimlerinde İnegöl’ün il olması konusunu sıkça gündeme getirmesi İnegöl’de de çok konuşulmuştu. Özellikle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti’nin Kalesi’ olarak görülen İnegöl’ü Bursa’dan ayırarak, CHP’nin Bursa’da rahat bir seçim kazanmasını amaçlamıştı.

 






İnegöl’de yoklara oynayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ilçede sürekli düşük oy almasına rağmen CHP Genel Merkezi’nin ‘İnegöl’ üzerinden ‘Bursa’ çabası İnegöl ilçe halkının da dikkatini çekti.

 

GAZETECİNİN O SORUSU İLE ‘BUZ’ KESTİ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Alsaca Kayışoğlu’nun 2014 seçimlerinde İnegöl ziyaretinde bir gazetecinin, ‘İnegöl’ün il olmasını istiyorsunuz. Neden CHP Genel Merkezi seçilebilir sırada İnegöl’den bir ismi Bursa milletvekili adayı olarak göstermiyor?’ sorusu karşısında Kayışoğlu’nun sessiz kalması, CHP’nin İnegöl’ü önemsemediğinin bir kanıtı olarak lanse edildi.

 

İnegöl’de oy potansiyeli düşük olan muhalefet partisinin, sürekli ‘il olma’ algısı yaratmaya çalışması gözlerden kaçmazken, 2014 seçimleri İnegöl ilçe halkının AK Parti’ye rekor oy vermesi ile sonuçlandı.

 

2014 seçimlerinin tamamlanmasının ardından belirli bir sürecin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna o dönemki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş getirildi.

 

Aktaş Bursa’ya gelir gelmez yaptığı icraatlar ve aynı zamanda Bursa halkı ile samimi bir tablo çizmesi, CHP Genel Merkezi’nin de dikkatinden kaçmadı. Son seçimlerde bu tabloyu tersine çevirmeye çalışan CHP, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i aday olarak gösterdi.

 

HİZMET OYUNLARI…

Mustafa Bozbey’in aday gösterilmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmet noktalarına, ‘Nilüfer Belediyesi’ tabelaları asılmaya başladı. Öyle ki Büyükşehir’in yaptığı hizmetleri, ‘Nilüfer Belediyesi yaptı’ algısı yapıldı.

 

Bu durum karşısında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Aktaş, trajikomik durum karşısında sessizliğini gizlemedi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet alanlarına Nilüfer Belediyesi tabelalarının çakılmasını, ‘Seçim oyunu’ olarak nitelendirdi.

 

Mustafa Bozbey’in başkanlığındaki Nilüfer belediyesinin destekleri ile hazırlanan etkinliklerde gençlerin sürekli alkol alabilmelerini kolaylaştıran ve müstehcen görüntülerin yer aldığı videoların gündeme gelmesi, Bursalıların ‘Mütevazı’ duvarına çarptı ve seçimi kaybeden taraf CHP oldu.

 

DİN ÜZERİNDEN AKIL ALMAZ AÇIKLAMALAR

CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’na Kemal Torun’un oturmasının ardından, ‘Dindar nesil istemiyoruz’ söylemi gündeme geldi ve İnegöllüler Torun’a nefretle bakmaya başladı. İnegöl’de ‘İzmir’ siyaseti yapmaya çalışan Torun’a, İnegöllüler tepki gösterdi ve CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yakın çevresine Torun’un görevden alınması konusunda gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti.  Ama gereken yapılmadı.

 

İnegöllüler tarafından, ‘Din düşmanı’ olarak yorumlanan Kemal Torun’un yönetiminde bulunan bir kişinin ise sosyal medya hesabına, ‘MyGodPiiz’ yani ‘Benim tanrım piiz’ ifadelerini yazması ve bununda gündeme gelmesinin ardından İnegöl’de CHP’ye olan güven eksikliği iyice artmış oldu.

 

İnegöl’de birçok STK bu olaya tepki gösterirken, bir dernek başkanının ‘Onları dernekten içeri adım attırmam’ çıkışı ile CHP İlçe Başkanı Kemal Torun kendi kabuğuna çekildi ve basın açıklamalarında farklı yöneticileri kullandı.

 

İnegöl’de yaşanan bu olaylar sıcaklığını korurken, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca İnegöl’ü ziyaret etti. Ziyaretinde ‘Dindar nesil istemiyoruz’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Karaca, bunun bir algı operasyonu olduğunu ifade etti. Karaca’nın talihsiz açıklamaları basın mensuplarını da güldürdü. İnegöl’de yayın yapan tüm medya organlarının ‘Dindar nesil istemiyoruz’ sözünü haberlerine konu alırken, aynı medya önünde açıklamalarda bulunan Karaca’nın algı yapıldı sözleri, ilçe halkından karşılık bulmadı ve ilçede CHP’ye olan güven ve yaklaşım önceki yıllara göre minimum seviyeye düştü.

 

Karaca’nın ilk düştüğü hata bu olmadı. Geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir programa konuk olurken, program Ulu Cami içerisinde gerçekleştirdi. Programı Alinur Aktaş organize etmiş gibi algı yapmaya çalışan Karaca, yazılı basın açıklamasında bulunarak, ‘Ramazan ayının kutsiyetine de, camilerde hayat bulan uhrevi havaya ve ağırbaşlılığa da aykırı’ ifadelerini kullanmıştı.

 

BİR YANDAN CAMİLERİ SAHİPLENECEKSİN, DİĞER YANDAN EŞCİNSELLİĞİ

Karaca’nın Ramazan ayı üzerinden Aktaş’ı suçlaması yeni bir hezeyanın örneği oldu. Aynı dönemde CHP genel merkezinin ve Karaca’nın eşcinsellere destek vermesi, akıllarda soru işareti bıraktı. İnegöl’de ‘Dindar bir nesil istemiyoruz’ denilmesine ses çıkarmayan, eşcinselleri savunan bir parti başkanının, camileri bu kadar önemser görünmesi, vatandaşların, ‘Söylediğine kendisi de inanmıyor’ yorumlarına neden oldu.

 

ŞİMDİ SIRA ENTEGRE TESİS…

Son zamanlarda İnegöl’e kazandırılması çalışmalar gerçekleştirilen ve algı yöntemleri ile gündeme gelen katı atık depolama alanı, 130 milyon TL’lik yatırımla entegre tesise dönüştürülmesi… İnegöl CHP ve aynı zamanda Bursa CHP’nin ortaklaşa hareket ederek Bursa’nın bütün çöplerinin sanki şehrin ortasına dökülecekmiş gibi algı operasyonlarını sürdürmesi, oy stresi çeken CHP’nin bir diğer yüzünü de ortaya çıkarmış oldu.

 

MEDYAYA DA EL ATTILAR…

Öte yandan Bursa’da CHP yönetimi isteyen bazı Bursa yerel medya sahiplerinin Aktaş’ı hedef alarak sürekli haber yapması, küçük konuları ‘Ülke meselesi’ gibi Bursalıların gündemine getirmesi, CHP İl Başkanlığının yönlendirmeleri ile yapıldığı iddia ediliyor.

 

 SERHAT ÇİÇEK KÖŞE YAZISI



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş