ALANYURTLULARIN SORUNLARI ÇöZüM BEKLiYOR

Saadet Partisi İnegöl ilçe başkanlığı tarafından, Alanyurt’un sorunları ele alındı. Kozluca yolundan, Pazar alanına kadar sorunlar İnegöllü vatandaşlarla paylaşıldı.

Yayınlama: 18.11.2020
698
A+
A-

“Alanyurt bölgemizde beş mahallemiz bulunmakta. Saadet Partisi olarak şimdi sizlerle bu mahallelerimizin ortak sorunları olan üç konuyu paylaşmak istiyorum. Alanyurt bölgesi, yeni açılan imar alanlarıyla birlikte hızlı bir nüfus artışı yaşadı. Bunun büyük bir kısmı Yeni mahalle, Kozluca yolu bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Düzensizce imara açılan ve inşaat izni verilen alanlarda ciddi alt yapı, kaldırım ve yol sorunu yaşanıyor. Özellikle Kozluca yolu caddesi ve bu caddeyi takip eden Akpınar Caddesinde yolun tek şerit gidiş geliş olması, orta refüj bulunmaması ve yolun kalitesizliği sebebiyle birçok kaza yaşanmakta. Yine tamamlanmayan kaldırımlar ve ışıklandırma yetersizliği sebebiyle bu yolu kullanan yayalar ciddi bir riskle karşılaşmakta. Ayrıca yolun bazı bölgelerinde otlatılan atlar ise başlı başına tehlike oluşturuyor. Bunun üzerine bir de çöp depolama alanına giden ağır vasıtalar ve harfiyat kamyonları sebebiyle özellikle sabah ve akşam saatlerinde Kozluca yolu tam bir çile yoluna dönüşmekte”

 

“Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olduğu söylenen bu yolla ilgili çok acil bir şekilde köklü bir çalışma başlatılması ve yukarıda belirttiğimiz eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Adak, “Alanyurt bölgesi ile ilgili ikinci sorunumuz ise pazar alanımız. Salı günleri gıda ürünleri, hırdavat ürünlerinin satıldığı pazar alanında araç parkı ve trafik akışı ile ilgili ciddi sorun yaşanmakta. Özellikle alışverişin yoğunlaştığı saatlerde düzensiz parklanma ve kontrolsüz trafik akışı sebebiyle büyük bir karmaşa yaşanıyor. Bunun çözümü ile ilgili atılacak adımların çok basit olması karşısında, zabıtaya yapılan başvurular, konunun trafik polislerince çözülmesi gerektiği belirtilerek öteleniyor. Çözüm olarak pazar kurulan günlerde, pazar alanının etrafında tek yön uygulamasının hayata geçirilmesi, trafiğin bir ring oluşturularak tek yönde dönerek akması, park alanlarının belirli çizgilerle ayrılması tüm karmaşayı önleyecektir. Yine pazar alanının etrafında yol üzerinde kurulan izinsiz tezgahlar da yolun daralmasına ve trafiğin kilitlenmesine sebebiyet vermektedir. Özetle burada da uygulama ve denetleme açısından belediyenin eksikliği söz konusudur” dedi.








 

Mesire alanının düzenlenerek vatandaşların hizmetine verilmesi gerektiğini ifade eden Adak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Alanyurt ile ilgili basın açıklamamızda belirteceğimiz son gündem maddemiz ise eski çöp depolama alanına yapılan park ve mesire alanıdır. Geçtiğimiz ay ilçe başkanımız Hasan Eroğlu tarafından da gündeme getirilen bu sorun hala çözüm bekliyor. Vatandaşlarımız Alanyurt bölgesini sosyal faaliyet alanı olmadığı için adeta otel gibi kullanmak zorunda kalıyor. Eski çöp depolama alanına yapılan ancak faaliyete geçmeyen park alanı tamamlansaydı Alanyurtlular için nefes alacak, İnegöl’deki Kültürpark’a alternatif bir mekân olacaktı. Ancak ne yazık ki yeterince çevre düzenlemesi yapılmayan alana ne vatandaş ne de yatırımcılar geliyor. Şu an o bölge sadece sağlığa zararlı maddelerin kullanıldığı bir alan olarak duruyor. Buranın da diğer parklarımız gibi büyükşehir belediyesine devredildiğini biliyoruz. Buranın çözüme kavuşması için öncelikle büyükşehir belediyesi tarafından düzgün bir çevre düzenlemesi yapılması ve yine yatırımcılara teşvik açısından buraya belediye tarafından bir sosyal tesis yapılması gerekmektedir. Böylelikle cazibesi artacak olan bu alan sadece Alanyurt bölgesi için değil, İnegöl’ün tamamı için alternatif bir mekân olacaktır”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.