Alkışlar Edebey gençlerine

İnegöl’e bağlı kırsal Edebey’de ikamet eden gençler, Edebeyspor Kulübü Başkanı İlker Erol önderliğinde imece usulü ile aldıkları destekle köy sahasını onardı. Işıklandırmadan zemine kadar birçok kırsal mahallede bulunmayan özelliklere sahip olan saha, mahalle gençlerinin hizmetine sunuldu.

Yayınlama: 13.10.2021
1.196
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Edebey Mahallesi’nde 1979 yılında kurulan Edebeyspor Kulübü’ne tahsis edilen saha, geçmiş yıllarda bakım ve onarımı yapılırken, son 35 yıllık süreçte herhangi bir işleme tabi tutulmadı.

 

Edebeyspor Kulübü İlker Erol, mahalle gençleri ile yeni bir oluşum başlatarak, muhtarlık, İnegöl Belediyesi ve Edebeyli iş adamları ile koordineli çalışarak imece usulü sahanın yeniden gençlere kazandırılması için çalışmalara başladı.






 

Edebeyli gençler, birçok kırsal mahallede bulunmayan ışıklandırma sistemini de devreye alarak, kendi sahalarının bakımını yapmaya başladı.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Edebeyspor Kulübü İlker Erol, şu ifadeleri kullandı:

 

“Sahamız 1979 yılında kurulan kulübümüzün bize mirası. Dedelerimiz kulübü kurmuşlar. Sahamızın zemini 30-35 yıllık olmakla beraber, gerekli bakımları zamanında yapılmış, sonrasında atıl bir vaziyette atıl kalmış. Daha sonra bizler de aydınlatma, sulama, bakım onarım gibi kendi çabamızla birşeyler yaopmaya çalıştık. Saha yapımında köyümüzün ileri gelen iş adamları, muhtarımız, belediyemiz destek oldu. Köyümüzün gençleri ile imece usulü elimizden gelen çabayı gösterdik. Bakım ve onarım işlerini kendimiz gerçekleştiriyoruz.  Bizim bu yola çıkmamızdaki asıl sebeplerden biri de çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığı, madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzaklaştırmak. Bir nevi spora yöneltmek. Sporla gelen birlik duygularını öne çıkarmak ve köyümüzde eskiden beri gelen birlik ve beraberliği korumak için bu yola başvurduk. Doğru yolda olduğumuzu da düşünüyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş