ALKUŞ TURİZM HİZMETE AÇILDI

Alkuş Turizm Seyahat Acentasının İnegöl Şubesi dün Cuma Mahallesi Cami Kebir Sokak numara 23 (İshakpaşa Cami yanı) adresinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayınlama: 13.04.2017
1.559
A+
A-

18 Haziran 2010 yılında ilahiyatçı emekli vaiz İsmail Alkuş tarafından kurulan ve Bursa, Yenişehir ile İznik’te şubesi bulunan Alkuş Turizm’in dördüncü şubesinin dün düzenlenen açılış törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, AK Parti ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

İŞİMİZ O KUTSAL YOLUN YOLCULARINI, O ARZU EDİLEN MEKANLARA GÖTÜRMEK

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açış konuşmasını yapan Alkuş Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alkuş, “Alkuş Turizm olarak Bursa merkezde başlayan hizmet yarışımız, Yenişehir şubemiz, İznik Şubemizşderken, İnegöl şubemizle de değerli din kardeşlerimize hizmet vermekten mutluluk duyacağız. Yaptığımız iş hepimizce malum. O kutsal yolun yolcularını, o arzu edilen mekanlara götürmek. Rahmanın misafirlerine hizmet etmek. Medine’yi Münevvereye, cennet vatandan selam götürmek. Peygamber aşığıyla Efendimizi buluşturmak. Rabbim cümlemizi bu güzel hizmetlerde muvaffak eylesin. Rabbim daha güzellerini yapabilmeyi, daha güzelleriyle huzurunuzda bulunabilmeyi nasip etsin” dedi.






KAÇAK FİRMALARA DİKKAT EDELİM!

TÜRSAB Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş ise, “Şuanda Alkuş Turizm olarak, dini vecibelerimizden biri olan, İslam’ın şartından biri olan Hac ve umre işlerini yapmak üzere İnegöl’de şubemizi açtık. Öncelikle şehrimize, ülkemize ve firmamıza hayırlı, uğurlu ve bereketli olur. Diyanetle beraber ortaklaşa yapmış olduğumuz bu Hac ve umre seferlerinde bizde meslektaşlarımız adına oralarda sizleri misafir etmekten, en iyi hizmeti vermekten dolayı gurur duyuyoruz. Dini vecibelerinizi yerine getirirken almış olduğunuz hizmeti hangi firmadan aldığınızı bilmeniz açısından TÜRSAB’ı arayarak, TÜRSAB’a üye olup, olmadığıyla ilgili bilgi alabilirsiniz. İki gün öncesinde yine bir kaçak firma tarafından yolda kalan müşterilerimiz olmuş. Biz bunlara karşıyız. Bizim üyemiz olan acentalarımızla bu hizmeti almanız her konuda daha güzel olur. Ayrıca en ufak sıkıntınızda her zaman hakkınızı arayacak bir kurum olduğunu ifade etmeliyim. Ben şahsım ve yönetim kurulum adına da Alkuş Turizm’i, Bursa merkezde ve ilçelerde şube açarak bu güzel hizmeti yaptıklarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

HAC VE UMRE ARKADAŞLIĞI ÇOK FARKLI…

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ise, “Alkuş Turizm olarak baktığımızda Yenişehir ilçesinden çıkan bir kardeşimiz. Bursa merkezli başladılar. Farklı isimler altında bu görevi yerine getirdiler. Allah nasip etti, artık kendi adlarında Bursa, Yenişehir ve İznik’in ardından bugünde kardeş ilçemiz İnegöl’de şube açılışı yapılıyor. Yüce Mevlam hepimize nasip etsin. Oralarda ki yolculuklar çok farklı. Okul ve asker arkadaşlığından sonra ki süreçte hakikaten Hac ve umre arkadaşlığı da çok farklı. Eğer o bölgelerde rahat edebiliyor iseniz, birlikte yola çıktığınız ekip arkadaşlarınız, tur şirketi sizlere iyi hizmet verebiliyor ise, ne mutlu sizlere. Yüce Mevlam bana iki Hac, iki de umre olmak üzere dört sefer nasip etti. Üçünü İsmail Alkuş hocamla beraber yapmak nasip oldu. Kendilerinden Allah razı olsun. Bugün açılışını yapacağımız bu değerli mekanın hem kendilerine hem de İnegöl ilçemize hayırlar getireceğine inanıyorum” dedi.

ORASI GERÇEKTEN BAŞKA BİR AŞK

İnegöl’ün bereketli bir memleket olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “256 bin nüfusu var. İsmail abiler geç bile kaldı. Bu işi İnegöl’de yapan çok değerli abilerimiz, kardeşlerimiz var. Bu pastadan onlarda verdikleri hizmet doğrultusunda paylarını alacaklardır. Ben ilk kez 1986 senesinde İmam Hatip Lisesi öğrencisiyken 16 yaşında gittim. Biz karadan Irak üzerinden 7 günde gittik. Daha sonraki yıllarda derdim ki, ‘Bu ne ya. Zırt pırt Hacca, Umreye gidiyorlar. İnsan bir kere Umreye, bir kere Hacca gider. Ondan sonra yardım, hayır yapar, görevini ifa etmeye çalışır.’ Demişler ya büyük lokma yiyeceksin, ama büyük laf konuşmayacaksın. Ben bir kere Hacca, 10 kere Umreye gittim. Her gidişten sonra dönerken özlemeye başlıyorum. Orası gerçekten başka bir aşk. İçimizde sigara içeneler varsa, sigarayı bıraksınlar Umre paranızı karşılarsınız. Hem de sağlığınız size kalır. Gitmek görmek lazım. Oraların sevgisiyle, aşkıyla insan kendini tazeleme imkanına sahip oluyor. İnşallah yeni firmamız hayırlı olur. Buradan bereketli kazançlar elde ederler. Nihayetinde sokaklarımızın, caddelerimizi güzel olması, insanların manevi anlamda güzelleşmeleriyle de alakalı. Bu sadece bildiğiniz gibi fiziki değişimle alakalı değil. Zihinsel ve beyinsel değişimde önemli. İnşallah birilerinin değişimine ve dönüşümüne vesile olurlar” diye konuştu.

Kaymakam Ali Akça ise, “Bir ülke içindeki ekonomik faaliyetler birçok alt dala ayrılır. Ama en gelen sınıflandırmayla bir ülkede ekonomik faaliyetleri; tarım, sanayi ve hizmet sektörü olarak sınıflandırılır. Tabi tarım ve sanayi sektörü elle tutulur mallar üretirler ama hizmet sektörü dediğimiz sektör ise bizatihi insanlara hizmet üzere kurulmuştur. Aslında birçok kamu kuruluşu da hizmet üretir. Gelişmiş ekonomilerde hizmet sektörü yüzde 65’lerde, sanayi yüzde 25’lerde, tarım ise yüzde 10’lardadır. Şimdi turizmde hizmet sektörünün en büyük alanlarından birisidir. Açılını yapacağımız bu müessesede hizmet sektör adı altında değerlendirilir. Ülke ekonomisinin gelişmiş ekonomi olması açısından önemlidir. Yani Türkiye ekonomisi ve İnegöl ekonomisi belli bir mesafe kat etmiştir ki, bu tip tesisler açılıp insanlara hizmet eder hale gelmiştir. Ben ve benim yaş grubumda olanlar çok iyi bilirler, eskiden bir köyde, bir şehir merkezine gelmek çok büyük bir hadiseydi. İlçe merkezinden, il merkezine gitmek ise, daha büyük bir hadiseydi. Ama bugün ülkemiz öyle bir hale gelmiş ki, ülkeler arasında seyahat etmek sıradan bir hale geldi. Sabah bir ülkeye gidip akşam evinize geri dönüyorsunuz işte Türkiye bu hale geldi. Bunun nedeni bu tip müesseselerdir. Ben bu müessesenin hem ilçemize hem ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Alkuş Turizm Seyahat Acentasının İnegöl Şubesi hizmete açıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş