Almanya’dan gelerek ağabeyine karşı muhtarlık seçimini kazanan Ayşe Günhan, hizmetleri ile vatandaşları memnun ediyor

İnegöl’e bağlı kırsal Bilalköy Mahallesi muhtarı olmak için Almanya’dan gelerek ağabeyine karşı seçimleri kazanan Ayşe Günhan (47), yaptığı çalışmalar ile köyüne doğalgaz, altyapı kanalizasyon ve içme suyu boru hattı, geri dönüşüm gibi hizmetlerin kazandırılmasını sağlayarak vatandaşların takdirini kazandı.

Yayınlama: 03.10.2021
1.977
A+
A-

Almanya’nın Stuttgart şehrinde yaşarken, 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Almanya’dan kırsal Bilalköy Mahallesi muhtarlığı için adaylığını açıklayan Ayşe Günhan, 4 adayın yarıştığı seçimlerde en yakın rakibi olan ağabeyi Şaban Ekeri’de geride bırakarak muhtarlığa seçildi.

 

Eşi Sabri Günhan (47) ve çocukları Yusuf (16) ile Kübranur’un(22) da destekleri ile Almanya’dan gelerek Bilalköy’de yaşamaya başlayan Ayşe Günhan, 2 buçuk sene içerisinde köye doğalgaz ve altyapı gibi önemli hizmetlerin kazandırılmasında yazdığı dilekçe ve çalışmalar ile öncülük etti.








 

Bilalköy sakinleri, muhtarları Ayşe Günhan’dan memnun olduklarını ifade ederek, kendisini desteklediklerini belirtti.

 

Muhtarlarından memnun olduklarını belirten Bilalköy sakinlerinden Semiha Aydın (54), şu ifadeleri kullandı:

 

“Çok memnunuz. Allah razı olsun çok ilgileniyor. Köyümüzde çok değişiklikler oldu.  İnşallah böyle de devam eder. Geri dönüşümü istiyordum bende. Kızım Alanyurt’ta oturuyor. Ondan görmüştüm, hoşuma gitmişti. Hatta muhtarımıza da söyledim. Oda ilgilendi Allah razı olsun”

 

Bilalköy’e doğalgaz gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ve muhtar Günhan’a hizmetleri için teşekkür ettiğini belirten Nazmiye Güner (67) ise,

 

“Bayan olduğu için oy verdik. Daha iyi sözümüz geçer, erkeklerin yanına fazla sokulamıyoruz. Bana olduğu için daha iyi ilgileniyor bizimle. Bizde ona gidip halimizi derdimizi anlatabiliyoruz. Her şeyi elinden geldiği kadar yapıyor. Altyapı var, geri dönüşüm var, doğalgazımız da geldi. Bizim gibi 67 yaşındakilerin ayakları tutmuyor. İyi geldi” dedi.

 

Muhtar Günhan’ın çalışmalarından dolayı memnun olduklarını belirten Erol Baştuğ (56), şu ifadeleri kullandı;

 

“Biz şuanda memnunuz yaptıklarından dolayı. Elinden geldiği kadar bizlere yardımcı olmaya çalışıyor ve tabi ki bazı aksaklıklar çıkabilir. Bu da zamanla giderilir. Doğalgazımız geldi, köyümüzde şuanda artma sistemli altyapımız da yapılıyor. Telefon verici istasyonu kuruldu. Bunların hepsi muhtarın çalışmaları ile yapılan şeyler.  Tabi her şey birden olmaz, vatandaşımız da bazı noktalarda sabırlı olması gerekiyor. Muhtarımıza çok çok teşekkür ediyorum”

 

Muhtarlık seçimleri sürecinin heyecanlı geçtiğini ve en yakın rakibi ağabeyine karşı seçimleri kazandığını belirten Muhtar Ayşe Günhan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Heyecanlı bir süreçti. Ben tabi ki muhtarlığa adaylığımı koyduğumda yurt dışında yaşıyordum. Biraz araştırıp da başvurdum. Çünkü köyüme hizmet etmek istiyordum. İleriki yıllara kalmasın diye bir deneyeyim dedim. Eğer başarılı olursam içimde ukde kalmayacaktı. Geldim, araştırma yaptım, adaylığımı koydum. O süreçte ben yurt dışında, Almanya’da yaşıyordum. Eşim ve çocuklarımı hala orada yaşıyorlar. Seçim sürecinde 4 adaydık. Bunlardan birisi abimdi. İyi geçti, heyecanlı geçti. İnsanlar da ilk defa böyle bir seçim yaşadıklarını söylediler. Çünkü bayan olmadığından dolayı, oy kullanıp evlerine gidiyorlar. Ama ilk bayan aday olduğumdan dolayı herkes orada benimle beraber bekledi seçim sonucunu. Kazandım, hizmet için. Köyün eksikleri vardı, onları tespit ettim. Tespitlerimden sonra da hedeflerime birer birer ulaşmaya başladım, bu 2 buçuk sene içerisinde. Şuana kadar güzel geçiyor”

 

Seçimlerin ardından hedefleri doğrultusunda kazandırılması gereken hizmetleri kaleme alarak girişimde bulunduğunu belirten Günhan,

 

“İlk etapta muhtarlık binası uzun süre hiç tadilat görmemişti. Belediyemize dilekçe yazdım ve biraz da peşinden koşturdum, ‘İhtiyacım var. Burayı kullanmak istiyorum. Misafirlerimi ağırlamak istiyorum’ dedim. Sağolsunlar onlar da beni kırmadı. Benim istediğim gibi tadilat yapıldı. Köyümüzün okulunun çatısı akıyordu, duvarları kabarmıştı, rutubet yapıyordu. Milli Eğitim’e dilekçe ile bildirdim. Milli Eğitim çatıyı onarıp, tuvaletleri yenileriz dediler. Ama içerisinin de tadilat görmesi gerekiyordu. Onu da kendi çabalarımızla birkaç sponsor bularak onları yaptık. En büyük hizmet olarak doğalgaz geldi, daha sonraki etapta. Şuanda da altyapı çalışmamız var, kanalizasyon ve içme suyumuz yenileniyor. Etap etap gidiyoruz şimdilik. Avrupa’da yaşadığımdan dolayı biz orada geri dönüşümleri ayırıyoruz. Burada da kendim evimde yapıyordum. Muhtarlığa başladıktan sonra insanların çevreyi temiz tutmaları konusunda bilinçlendirmek adına aksiyonlar yaptık. Bayanları, çocukları topladım, çevreyi temizledik. Belediyeyi çağırdık, sağolsun gelip aldılar ama bunu tek etkinlikte bırakmadım. Azimle bunu devamlılığını getirdik, bu konuda bayanları da bilinçlendirdim. Şuanda artık evlerde topluyoruz. 30 aileyi yaklaşık geçti. Onlar artık, ‘Bir tane çöpü atmaya kıyamıyoruz, topluyoruz’ diyorlar. Benim istediğim, düzenli olarak ayda bir defa veya 15 günde bir belediyemizin gelip bunları toplaması” dedi.

 

Ailesinin hala Almanya’da yaşadığını ve kendisine destek verdiklerini belirten Günhan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Ailem şuanda Almanya’da. Çocuklarım okuyorlar, eğitimleri var. Özlem tabi ki çok fazla var. Onun için ara ara gidiyorum, çocuklarım e eşim geliyor. Zor, kolay değil. Zor zamanlar da yaşadım ama bunu hizmet ederek, bir taraftan hizmet ederek mutlu oluyorum, onlara da bu açıdan çok teşekkür ediyorum. Çünkü beni hala destekliyorlar. Onlar zaten yanımda olmasa gerçekten zorlanırım. Yaptığım işleri gördükçe de mutlu oluyorlar. Diyorlar anne hayallerini gerçekleştiriyorsun. Kendileri burada yoklar ama çok teşekkür ediyorum destekleri için. Özlem ayrı bir şey. Vatanımda olduğum için çok mutluyum, vatanımı çok seviyorum. Evlatlarımdan, ailemden ayrı olduğum için de birazcık buruk da olsa bir şekilde zaman geçiyor”

 

 HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.