Anadolu’nun Yüzleri görücüye çıktı

İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan resim öğrencileri tarafından hazırlanan “Anadolu’nun Yüzleri” adlı karakalem portre resim sergisi Cafer Paşa Hanımlar Çarşısı’nda görücüye çıktı.

Yayınlama: 28.04.2018
747
A+
A-

İnegöl HEM kursiyerleri tarafından hayata geçirilen “Anadolu’nun Yüzleri” isimli karakalem portre sergisi dün Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları ile vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi. Serginin 30 Nisan’da son bulacağı öğrenildi.

 

RESİM YAPMAYAN BİR MİLET İLERLEYEMEZ






Açılış öncesi kursiyerler adına bir konuşma yapan kursiyer Tevhiddin Ayar, “Anadolu’nun yüzleri adlı karakalem çalışmamızda bizlere destek veren, yol gösteren, emeğini ve bilgisini esirgemeyen resim öğretmenimiz Demet Asma’ya teşekkür ediyorum. Bizlere eğitim öğretim ortamı hazırlayan HEM Müdürü Burhanettin Özdemir ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlar olarak büyük bir coşku ve heyecanla çalışıp duygu ve düşüncelerimizi katarak boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır bilinciyle sabırla çalışarak Anadolu’nun yüzlerinden bir kesit hazırladık, umarım beğenirsiniz. Sizlerden gelecekteki çalışmalarımıza ışık tutması için yapıcı eleştirilerinizi bekliyoruz. Yaşam da yaşamak da bir sanattır. Bir an için dünyayı tüm renklerden yoksun düşünün, düşlemesi bile ürpertici… Tüm renkler dünyamızı nasıl güzelleştiriyorsa yaşamımızı güzelleştiren de sanattır. Duygularımız sanatla çiçek açar, yaşamımızı güzelleştirir, anlam katar, yaşamı yaşanılası kılar. İçinde yaşadığımız İnegöl’ümüzün sanat, kültür ve bilim merkezi olmasını diliyoruz. Yerel yöneticilerden, tüm kuruluşlardan daha çok özgün çalışmalar yapmalarını bekliyoruz. Sözlerimi Atatürk’ün bir özdeyişi ile bitirmek istiyorum; ‘Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmazsa itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yeri yoktur. Tüm insanlarımızın Mustafa Kemal gibi düşünmesini ve çalışmasını diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

HAN’DA YENİ ETKİNLİKLER OLACAK

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Resim öğretmenimiz Demet Asma ve öğrencilerinin hazırladığı Anadolu’nun Yüzleri sergisine katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezi olarak bakanlığımız programlarında 3 bin 300 çeşit kurs var. Biz İnegöl’de bunların yaklaşık 250 çeşidini yapıyoruz. Yılda da toplamda bin 500 civarında kursla 35 bin kişiye ulaşıyoruz. Çok çeşitli kurslar var, bunlardan bir tanesi de sanat eğitimleri ve sanatsal kurslarımız dediğimiz resim kurslarıdır. Hepimizin içinde pek çok farklı yetenek var. Bazılarımızın içinde de resim yeteneği var. İçimizde kalmış bu yeteneklerin ortaya çıkarılması adına bir görev yerine getiriyorlar. Resim kursumuza devam edip sergilemeye değer derecede ürünleri ortaya çıkaran kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu mekân çok kısa süre önce hizmete açıldı. Geçmiş yıllarda İnegöl deyince ilk akla gelen yer Beylik Hanı idi. Bu hanın tekrar restorasyon edilerek İnegöl’ün tarihi dokusuna hizmet sağlaması için çalışan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde han yönetimiyle istişare edip burada yeni etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ise, “İnegöl’ümüz sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal anlamda dolu dolu günler yaşıyor. Faaliyetin olmadığı günümüz yok gibi. Bugün de o faaliyetlerden birini hayata geçiriyoruz. Spor kulüplerimiz, STK’larımız, derneklerimiz, belediyemiz ve HEM bu konuda takdire şayan çalışmalar yapıyorlar. Bugün de HEM’in karakalem sergisinin açılışındayız. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak sergi açılışı gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş