ASALETLİ BİR DAVRANIŞ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde para dolu cüzdan bulan Suriyeli genç, cüzdanı karakola götürerek sahibine teslim etti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan cüzdan sahibi emekli öğretmen Hasan Ateşoğlu, “onlar Suriye’den geldiler falan diye onları töhmet altına alamayız. Asaletli bir davranış” dedi

Yayınlama: 30.09.2019
510
A+
A-

Süleymaniye Mahallesi’nde evine doğru yürürken yerde para dolu cüzdan bulan Suriyeli genç Muhammed Nur Musilli, karakola giderek cüzdanı emekli Kimya Öğretmeni Hasan Ateşoğlu’na teslim etti.

 

Yaşanalar anlatan Hasan Ateşoğlu, “Markete uğramıştık. Oradan çıkışta düştüğünü veya içeride düştüğünü sandık. Eve gidince farkettik cüzdanın olmadığını. Giderken hastaneye uğradım ben. Zaten orada düşmüş. Herhalde araca binerken cüzdan sıyrıldı. Daha sonra markete gittim, kamerada inceleme yaptık. Eve gittim, kartları iptal ettirelim diye düşünürken, evde misafir vardı önce emniyete bildirin dediler. O sırada karakolda aradılar zaten. 2 bin liraya yakın olması lazım. Ressamlık yaptığım için bazı yerlerden tahsilat yapmıştım. Ben zaten cüzdanı alınca sayın eksiğiniz var mı dediler. Gerek yok dedim, kazanılır. Önemli olan kartlara kavuşmak dedim. Çünkü nüfus cüzdanı yeniden çıkarılması gerekiyor. Ayrı bir eziyet olacaktı” dedi.






 

Suriyeli genç Muhammed Nur Musilli’nin asaletli bir davranış sergilediğini ifade eden Ateşoğlu, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Suriyeli veya Türkiyeli önemli değil. Suriyeliler bizimle farklı değil. Ortadoğu kültürü bizde de hakimdir, onlarda da hakimdir. O bakımdan onlar Suriye’den geldiler falan diye onları töhmet altına alamayız. Asaletli bir davranış. Önce anne babasını tebrik etmek lazım. Bu çocuğun aldığı aile terbiyesi ile ilgili. Haramı helalı işlemeleri ile ilgili. Komiser beni arayınca, Suriyeli bir vatandaş getirdi dediler. Evdekiler de bak ne güzel dediler. Suriyeli vatandaşın getirmiş olmasına. Oradan gelmiş, garip olan birisi, içinde az parada değil, 2 bin lira olan bir cüzdanı bulmuş. İçindekileri alıp geriye kalanları atıp gidebilirdi. Onun için bu asaletle, alınan terbiye ile ilgili”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş