ASKER UĞURLAMA TÖRENİ

Bursa’nın İnegöl İlçesi İsaören kırsal Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen asker uğurlama töreni, bu yıl da gerçekleştirildi. Vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek olan 5 kişi için asker gecesi düzenlendi.

Yayınlama: 18.04.2019
797
A+
A-

İsaören Mahallesinde gelenekselleşen asker uğurlama gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Mahalle meydanında düzenlenen törene mahalle halkı yoğun katılım gösterirken, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları da katılım gösterdi.

 

Mahalle muhtarlığı ve İsaören Kalkınma Kooperatifi’nin beraber organize ettiği gecede Kur´an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından, askere gidecek 5 asker adayının sol ellerine türküler eşliğinde anneleri tarafından kına yakıldı.








 

Geleneksel olarak asker uğurlama töreninin yapıldığını ifade eden İsaören Mahallesi Muhtarı Fikri Türk, “Daha önce yapılan asker eğlencelerinde alkollü müzik eşliğinde yapılıyordu. Hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyordu. Biz buna 4 yıl önce son vererek bu tür eğlencelere izin vermiyoruz. Askere gidecek gençler için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutuyoruz” diye konuştu.

 

İsaören Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu ise “Askerlerimiz için mahalle meydanında önce Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutup gelen misafirlerimize ikramda bulunuyoruz. Peygamber ocağına gidecek olan gençlerimizin kınalarını yakıyoruz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.